Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεγαλειώδης διαδήλωση στο Σύνταγμα

Μαζικό ´παρών´ στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος έδωσαν και χθες οι ´αγανακτισμένοι´, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.
Με κατσαρόλες, σφυρίχτρες, αλλά και βουβουζέλες, χιλιάδες πολίτες φώναζαν συνθήματα ενάντια στα μέτρα λιτότητας και στο Μνημόνιο, ενώ ανέμιζαν ελληνικές, και ξένες σημαίες. Την εμφάνισή τους έκαναν ακόμη και πλακάτ από την Υεμένη.
Συγκριτικά με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από τη Βουλή ήταν αυξημένη καθώς στην κεντρική πλατεία της Αθήνας έφτασαν διαδηλωτές από όλη τη χώρα.
Νωρίς το μεσημέρι, μέλη του κινήματος επισκέπτονταν γειτονιές της Αθήνας για να κινητοποιήσουν τους κατοίκους και σε ανάλογη μηχανοκίνητη «πορεία».
Η χθεσινή διαδήλωση μεταδιδόταν ζωντανά σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας, όπου την ίδια ώρα διαδήλωναν και εκεί οι Ισπανοί ´αγανακτισμένοι´.
Στο πλαίσιο της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος έχει αποφασιστεί να γίνονται ´από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου´ καθώς και ´πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του Κοινοβουλίου´.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων
Εν τω μεταξύ, σε πανελλαδικές τρίωρες στάσεις εργασίας κατέρχονται από σήμερα μέχρι την Παρασκευή οι δικαστικοί υπάλληλοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο μισθολόγιο.
Παράλληλα, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, η ΟΔΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση στη 1 μ.μ. παναττικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) με τη συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας και του Πειραιά.
Στον τομέα των μεταφορών, σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 4 το απόγευμα, μετέτρεψαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για σήμερα, προκειμένου -όπως αναφέρουν- να εξυπηρετήσουν όσους θέλουν να μεταβούν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.
Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι τα νέα μέτρα που έρχονται κατ’ επιταγή της τρόικας «δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και για τον λόγο αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας».

ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Μεγάλη συγκέντρωση
Χιλιάδες Xανιώτες συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στην πλατεία της Αγοράς.
Ηταν -μετά από εκείνες των πρώτων ημερών- η μεγαλύτερη συγκέντρωση των ´αγανακτισμένων´ στα Χανιά.  Για πρώτη φορά ήταν και πολίτες με ελληνικές σημαίες. Κάποιοι κρατούσαν και σημαίες με την Κρήτη. Κάποιος άλλος κρατούσε ένα ´πλακάτ´ που έγραφε ´άνεργος´.
Ατομα κάθε ηλικίας που τους ενώνουν τα προβλήματα του σήμερα.
Αργά το απόγευμα ξεκίνησε η συνέλευση. Οι ομιλητές σε γενικές γραμμές αναφέρθηκαν στην ανάγκη ανατροπής της σημερινής κατάστασης, αλλά και στα συμφέροντα που επιβουλεύονται την Ελλάδα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα