Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εννέα νεκροί, δεκάδες τραυματίες από σεισμό

Μαδρίτη
Τις πληγές τους μετρούν χιλιάδες Ισπανοί, μετά τον σεισμό των 5,2 βαθμών που στοίχισε τη ζωή σε εννέα άτομα και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην πόλη Λόρκα, στα νότια της χώρας. Οι κάτοικοι της πόλης φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μετά τον σεισμό -τον χειρότερο που έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία 55 χρόνια.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 20.000 κτήρια έχουν υποστεί ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις των 5,2 και 4,4 βαθμών.
Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνεται μια έγκυος γυναίκα και ένα παιδί, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 130. Αρκετοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ομάδες στρατιωτών έχουν μεταβεί στην πόλη και ψάχνουν κάτω από τα συντρίμμια για επιζώντες και νεκρούς.
«Σχεδόν κανείς δεν κοιμήθηκε στο σπίτι του», δήλωσε ο δήμαρχος της ιστορικής αυτής πόλης.
Περίπου 15.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Πολλοί περιμένουν τους επιθεωρητές των κτιρίων για να τους δώσουν το «πράσινο φως» για να μπουν στα σπίτια τους.
Στη Λόρκα, όπου βρισκόταν το επίκεντρο του σεισμού σε βάθος δέκα χιλιομέτρων, εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν ουρές για να λάβουν βοήθεια σε τρόφιμα, ενώ πολλοί κινούνται στους δρόμους τυλιγμένοι με κουβέρτες.
Σημεία διανομής τροφίμων δημιουργήθηκαν σε πάρκα και στρατιώτες έστησαν προσωρινό καταυλισμό και σκηνές για 3.000 ανθρώπους.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε μόλις λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης και σε εστιακό βάθος ενός χιλιομέτρου, για αυτό και οι ζημιές στα κτίρια ήταν εκτεταμένες.
Η δόνηση έγινε αισθητή και στη Μαδρίτη, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πληγείσας περιοχής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα