Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιορτάζοντας τη γαλλοφωνία

Τα Τμήματα Βιωματικής Μάθησης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Ντάλη Αλιγιζάκη – Κουτσουπάκη έκαναν όπως κάθε χρόνο τη γιορτή τους στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Παντελεήμονα στην Αμπεριά με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γαλλοφωνίας.
Το θέμα της γιορτής ήταν: ´Η Γη μας, Πλανήτης αλληλεγγύης´. Τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά όλης της χρονιάς καθώς και σκετς και τραγούδια .
Συγκινητική ήταν η συμμετοχή του Σχολείου Αλεξάνδρου Μακεδόνα από το Μελινέστι της Ρουμανίας μέσα από το πρόγραμμα: ´Με τα Γαλλικά, η φιλία δεν έχει σύνορα´.
Ο καθηγητής Γαλλικής Γλώσσας Aurel Rosca απηύθυνε χαιρετισμό στη γιορτή και οι μαθητές του, αλληλογράφοι των παιδιών, παρουσιάστηκαν και τραγούδησαν στα Γαλλικά, Ρουμανικά και Ελληνικά.
Οι κες Κ. Κατσανεβάκη και Μ. Ματσαμά, εκπρόσωποι του Συλλόγου Αποφοίτων της Γαλλικής Σχολής Χαλέπας, βράβευσαν τη μαθήτρια Λίνα Μιχελάκη, η οποία πήρε το μεγαλύτερο δίπλωμα Γαλλικής Γλώσσας την περασμένη σχολική χρονιά   Certificat Pratique de Langue Francaise Sorbonne C1 και έδωσαν μετάλλια στα παιδιά του Κέντρου που βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που διοργανώνει το  Μορφωτικό Τμήμα της γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα  και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας.
Στην κλήρωση, που έκλεισε τη γιορτή, τυχεροί ήταν oι μαθητές: Γιώργος Καλλίθρακας, Ραφαήλ Μπαλιάσης, Χρήστος Χειλουδάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα