Παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς θα παρουσιάσουν μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων και του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, οι οποίοι θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στο έντεχνο τραγούδι, σήμερα στις 11 π.μ. στην Πύλη Sabbionara, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, που πραγματοποιείται στα Χανιά
μέχρι τις 7 Μαΐου.
Το 3ο Γενικό Λύκειο εδώ και πολλά χρόνια διατηρεί ομάδα κρητικών χορών με πολλές διακρίσεις σε περιφερειακό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται και φέτος.
Στην ομάδα παραδοσιακών χορών του 3ου Λυκείου συμμετέχουν:
Κορίτσια: Σαριδάκη Δέσποινα, Ψαθογιαννάκη Μιχαέλα, Πλανάκη Αγάπη, Περογιάννη Ευαγγελία, Μανετάκη Ρένα, Κασαπάκη Γιούλη, Κατσουλάκη Ραφαέλα
Αγόρια: Παπαδοκοκολάκης Ευτύχης, Μαυρογένης Ορφέας, Μπιτσάκης Αντώνης, Ξενάκης Νίκος, Τσουράκης Νίκος, Μαυριδάκης Ζαχάρης. Η ομάδα σύγχρονου χορού του 3ου Γενικού Λυκείου θα παρουσιάσει φέτος ένα πρόγραμμα βασισμένο στον μοντέρνο χορό με επιρροές και από άλλα είδη. Πρόκειται για τη συνάντηση ηλεκτρονικής dubstep μουσικής και μοντέρνου εκφραστικού χορού.
Στην ομάδα σύγχρονου χορού του 3ου Λυκείου συμμετέχουν οι: Κιουρτζίδου Αλεξάνδρα, Νιαβή Μελίνα, Μαραγκάκη Αλκμήνη, Τσέκου Αλκμήνη, Σκουνάκη Μαριλένα, Τσιχλάκη Εύα, Γωνιωτάκη Ελένη, Μαρνελάκη Αθηνά.
Υπεύθυνος καθηγητής: Φραδέλλος Χρήστος
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.