Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αισιόδοξα μηνύματα

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο τόσο στον Νομό Χανίων όσο και στην Κρήτη γενικότερα, όπως τονίστηκε σε συνάντηση των ξενοδόχων του Νομού μας, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, σε αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου ´Minoa Palace´, στον Πλατανιά, παρουσία του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας αλλά και προέδρων των Συλλόγων Ξενοδόχων των άλλων Νομών του νησιού.
Για τη σημασία της συνάντησης αυτής, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Νομού Χανίων, με την ιδιότητα του μέλους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Νίκος Κόρακας, επεσήμανε ότι ´το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος έκανε την περιφερειακή του εκδήλωση στην Κρήτη αρχικά στο Ηράκλειο, με προσκεκλημένο τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, τον κ. Παύλο Γερουλάνο και τον ξενοδοχειακό κόσμο του Ηρακλείου, όπου ουσιαστικά εξαγγέλθηκε η ίδρυση του Περιφερειακού Τμήματος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου στην Κρήτη και αυτή στα Χανιά ήταν η δεύτερη εκδήλωση. Συζητήθηκαν με την ευκαιρία αυτή σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, αφού το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο είναι ο σύμβουλος της Πολιτείας σε τουριστικά ζητήματα και ουσιαστικά μπορούμε να πούμε ότι επιτυγχάνουμε κάποιους στόχους, όπως είναι η μείωση του Φ.Π.Α.´.
´Η μοναδική βιομηχανία που έχουμε στην Ελλάδα είναι ο τουρισμός και αν ο ξενοδόχος, λοιπόν, δεν τρέξει, δεν βοηθήσει, δεν σκεφτεί, δεν λειτουργήσει ομαδικά για όλα τα τμήματα του τουρισμού, διότι, τουρισμός δεν είναι μόνο να πουλήσουμε το κρεβάτι, είναι πολλά άλλα πράγματα που ακολουθούν´, επεσήμανε μιλώντας στα ´X.N.´ ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΚΥΔΩΝ», που αφορά τους παλιούς Δήμους Νέας Κυδωνίας και Πλατανιά, κ. Μανώλης Δασκαλάκης, προσθέτοντας: ´Εδώ στα Χανιά υπάρχει ένα πρόβλημα συνεννόησης των Συλλόγων. Κάναμε, λοιπόν, πριν από έναν μήνα μια προσωρινή Επιτροπή και έχουμε υπογράψει όλοι οι μεγάλοι ξενοδόχοι ένα καταστατικό για να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο Σύλλογο, που να απορροφήσει όλα τα ξενοδοχεία στον Νομό έχοντας προσωρινό πρόεδρο της πενταμελούς Επιτροπής τον κ. Μανώλη Γιαννούλη´.
Στην προσπάθεια που καταβάλλει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας για αναβάθμιση του τομέα του τουρισμού αναφέρθηκε  ο πρόεδρός του κ. Γεώργιος Τσακίρης, ενώ για τη νέα τουριστική περίοδο, η κα Χριστίνα Πετράδη, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων, δήλωσε τα εξής: ´Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα Χανιά και θέλουμε να καταγράψουμε τα προβλήματα του κλάδου. Αυτόν τον καιρό γίνονται πάρα πολλά, πολλές προσπάθειες από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο για τον τουρισμό και έχουμε πολύ ευχάριστα μηνύματα ότι φέτος η τουριστική κίνηση θα είναι καλύτερη. Οι τιμές στα ελληνικά ξενοδοχεία είναι πολύ χαμηλές και τις κρατήσαμε επειδή αυτές οι τιμές είναι το μόνο όπλο με το οποίο οι ξενοδόχοι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. “Η ισχυς εν τη ενωσει”.Καιρος ηταν.Πρεπει ομως να περιορισθει η αθροα προσληψη ”μαθητων”απο τις
    πρωην Ανατολικες χωρες…ειναι μια τακτικη που ναι μεν ειναι πολυ φθηνη λυση για τους ξενοδοχους
    οδηγει δε πολλους ντοπιους στην ανεργια.Οι ανωτερω αναφερθεντες νεοι και νεες “μαθητες”δεν ειναι
    καλυτεροι αλλα κοστιζουν λιγοτερο.Δεν λεω ειναι μια καποια φθηνη λυση,αλλα αρχιζει να γινετε πανακεια.
    Ευχαριστω για την φιλοξενια
    Καλη σαιζον???

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα