Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρονιά υλοποίησης των στόχων το 2011

Το 2011 είναι η χρονιά υλοποιήσεων όλων των στόχων, που έχει θέσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), δήλωσε η υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους χθες το μεσημέρι.
Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του Υπουργείου για το 2011, υπογράμμισε την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών. ´Είναι ένα μεγάλο στοίχημα´, είπε και έως τον Μάρτιο θα αναρτηθούν οι χάρτες για τον Μαραθώνα, την Πεντέλη και τη Νέα Πεντέλη, ενώ υπάρχουν άλλοι έξι Δασικοί Χάρτες, που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη Μαγνησία, την Καβάλα, την Ηλεία και τον Εβρο, χάρτες, οι οποίοι πρόκειται να αναρτηθούν έως τον Μάιο.
Τόσο η κα Μπιρμπίλη όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Π.Ε.Κ.Α., Ν. Σηφουνάκης, τόνισαν τη μεγάλη σημασία και προτεραιότητα που δίνει το Υπουργείο σε θέματα περιβαλλοντικής ανάπτυξης. ´Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς το περιβάλλον´, σημείωσαν.
Για το θέμα της Νatura, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξουν τα 10 στρέμματα και παραμένουν μόνον ως παρέκκλιση τα 4. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των οικισμών και τα 500 μέτρα από τα όρια του δρόμου, όπου πρέπει να χτίζονται οικήματα και το άλλο, της πρόσοψης που πρέπει να έχει ο οικισμός στον δρόμο. ´Θα συζητηθούν και τα δύο θέματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα πάρουμε απόφαση. Υπάρχει μία διαδικασία που τη σέβομαι και θα τοποθετηθώ στους βουλευτές κατ? αρχήν. Πιστεύω ότι θα πάμε συντεταγμένα και ελπίζω ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και από τα άλλα κόμματα´, είπε η κα Μπιρμπίλη.
Ανάμεσα στην υλοποίηση των στόχων του Υπουργείου είναι οι μεγάλες παρεμβάσεις στην Αθήνα, τα δύο ρυθμιστικά προγράμματα για την πρωτεύουσα και τη Θεσσαλονίκη, τα νερά και το διαχειριστικό θέμα του Αχελώου, οι δεσμεύσεις για τον Ασωπό, οι χώροι απορριμμάτων, η ενέργεια σε σχέση με την εξοικονόμηση και η αλλαγή του πολεοδομικού νόμου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα