Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Η ΤΕΛΕΤΗ

Για να νικήσεις? το ´κάτι´? πρέπει πρώτα να πιστέψεις? σε αυτό?
Θρίλερ, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα
(2011 ΕΓΧ 114?)
Σκην.: Μίκαελ Χάφστρομ Μουσ: Αλεχ Χέιφς Ηθ.: Αντονι Χόπκινς, Κόλιν Ο´ Ντόνογκιου Αλις Μπράγκα, Τόμπι Τζόουνς, Ρούτγκερ Χάουερ, Κρις Μαρκέ, Φράνκο Νέρο

Μεταφυσικό θρίλερ που ασχολείται με την παρουσία των διαβολικών δυνάμεων, ακόμα και μέσα στους κόλπους του ίδιου του Βατικανού, άντρο ιεροσύνης, από τα πλέον απροσπέλαστα και στεγανά μέρη των απανταχού καθολικών?
Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, αλλά και βασισμένη στο λογοτεχνικό ´τρίτμεντ´, πρόταση προς έκδοση μυθιστορήματος του Ματ Μπάλιο, η ταινία αφηγείται την ιστορία του φοιτητή Θεολογίας, Μάικλ Kόβακ, ο οποίος παρακολουθεί μαθήματα εξορκισμού σε μια σχολή με έδρα το Βατικανό. Οντας, μη οπαδός της αμφιλεγόμενης αυτής πρακτικής και διαθέτοντας μια ορθολογιστική αντίληψη, ο Μάικλ, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του προσπαθεί -προκαλώντας τους ανώτερούς του- ώστε να προσεγγίσουν στη λύση του επίμαχου προβλήματος, μέσα από τον επιστημονικό τρόπο της Ψυχιατρικής και όχι των αναπόδεικτων μεταφυσικών πρακτικών. Κατά τη διάρκεια της μαθητείας του, ο Μάικλ επισκέπτεται τον εκκεντρικό πάτερ Λούκας, έναν διάσημο ιερωμένο, που έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εξορκισμούς. Κοντά του αρχίζει να μελετά προβληματικές περιπτώσεις, που του αποκαλύπτουν πως: Εκτός από την πεπατημένη της παραδοσιακής Ιατρικής, υπάρχουν και φαινόμενα που αδυνατούν να μεταφραστούν με τη γλώσσα της λογικής. Σιγά – σιγά ο Μάικλ παρασύρεται στη δίνη ενός διαφορετικού κόσμου, οι αντιθέσεις του οποίου, κλονίζουν ανεπανόρθωτα τους αρχικούς του ισχυρισμούς?

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα