Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Εντονες ανησυχίες από βουλευτές

Αντιμέτωπος με την ανησυχία πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πορεία της χώρας βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας, μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στο Βερολίνο. Οι βουλευτές τού έθεσαν προβληματισμούς σχετικά με τα αποτελέσματα που περιμένει η κοινωνία, για τα σχέδια της κυβέρνησης και την εφαρμογή των αναγκαίων αλλαγών.
Σύμφωνα με το Βήμαοnline, στη συνεδρίαση, που διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν και παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν περιμένει συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Δεν μπορούμε όμως να μην τη ζητήσουμε», συμπλήρωσε.
Η αγωνία των βουλευτών ήταν έκδηλη και εκφράστηκε με έντονο τρόπο. «Διακρίνω έναν εκνευρισμό», παρατήρησε ο υπουργός, για να εισπράξει πικρά σχόλια. «Δεν είμαστε εκνευρισμένοι. Ανησυχούμε», του απάντησαν πολλοί βουλευτές. «Εδώ βλέπουμε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να συντονιστούν και εμείς πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι;», είπαν άλλοι.
Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε πώς έχουν τα πράγματα και, σύμφωνα με πολλούς βουλευτές, είπε ότι το πρόγραμμα του μνημονίου βρίσκεται σε κομβικό σημείο αλλά βγαίνει. Ότι δεν μπορεί κανένας να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν κάποιοι κρίσιμοι τομείς, όπως π.χ. η ανάπτυξη. Και στην Ευρώπη πρόσθεσε υπάρχουν δυσκολίες. «Εμείς πάντως θέσαμε όλα τα θέματα στο τραπέζι», είπε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα