Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνάντηση ΚΕΔΚΕ με Τσίπρα, Παπαρήγα και Καρατζαφέρη

Αθήνα
Τα οικονομικά των Δήμων βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών της γγ του ΚΚΕ, του προέδρου του ΛΑΟΣ και του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ.  Τόσο η Αλέκα Παπαρήγα όσο και ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσαν την κυβέρνηση να αποδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα κονδύλια που της οφείλει.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει τα χρήματα που χρωστάει και να μην υπάρξουν περικοπές σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη συντήρηση σχολείων, με το πρόγραμμα ´Βοήθεια στο σπίτι´, δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα.   Αντίθετα αυτές πρέπει να απλωθούν σε περίοδο κρίσης γιατί η φτώχεια θα μεγαλώσει και πρέπει αυτές οι δραστηριότητες να είναι δωρεάν και να προσφέρονται από ανθρώπους οι οποίοι να έχουν μισθό και εργασιακά δικαιώματα και έτσι να δίνουν απερίσπαστοι και από καρδιάς τη μάχη για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για δυσμενείς εξελίξεις που έρχονται την ερχόμενη τριετία, όπου αναμένεται -όπως εκτίμησε- περικοπή πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση περίπου 3 δισ. ευρώ. Εμείς προβληματιζόμαστε και θα σταθούμε βέβαια στο πλευρό των δημάρχων, των δήμων που θα διεκδικήσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις άμεσες ανάγκες και υποχρεώσεις τους, όμως προβληματιζόμαστε με το που μπορεί να φθάσει αυτή η πολιτική».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι η ασφυκτική -οικονομικά- κατάσταση που δημιουργείται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απότοκος μιας στείρας πολιτικής της κεντρικής κυβέρνησης, η οποία θέλει να μεταφέρει ευθύνες της, χωρίς πόρους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης εξέφρασε φόβους ότι λόγω της μείωσης των κοδυλίων που προβλέπονται για τους καλλικράτειους δήμους, το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών θα επιδεινωθεί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα