Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Πολιτική εξουσία – Δικαιοσύνη – Εταιρείες και Ομαλός

Η πολιτική εξουσία είναι ένας θεσμός και αρχή, που κυβερνά τον κάθε λαό και διαχειρίζεται τον εθνικό πλούτο, είναι ένα σύστημα που καθορίζει την πράξη και την καθημερινότητα της ανθρώπινης ζωής.
Η Δικαιοσύνη είναι η ανεξάρτητη αρχή και εξουσία του πολιτικού συστήματος, που διαφυλάττει την ελευθερία και αλήθεια, τη δίκαιη πράξη της κοινωνίας, που τιμωρεί την αδικία και την κάθε κακή ενέργεια του πολιτικοκοινωνικού συστήματος.
Η δικαιοσύνη δεν θα πρέπει να δέχεται επεμβάσεις στις αποφάσεις της ούτε από το πολιτικό σύστημα ούτε από παράγοντες και συμφέροντα προσώπων και εταιρειών.
Εάν η δικαιοσύνη και η πολιτική, παραβλέπουν τους νόμους και ανοίγουν τα παραθυράκια του κάθε νόμου και συνεργάζονται στο ν? αδικείται ο λαός, τότε έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επέμβει δυναμικά ο λαός, που είναι η ανωτέρα αρχή και η Πέμπτη εξουσία του πολιτικού μας συστήματος.
Οι εταιρείες είναι απρόσωπες και νούμερα πολλές φορές, είναι άτομα που με το χρήμα τους καθορίζουν την τύχη και το μέλλον της κοινωνίας.
Το συμφέρον τους είναι πάντα υπεράνω όλων, το χρήμα τους και αυτοί δεν πιστεύουν και δεν έχουν πατρίδα και έθνος, δεν έχουν συνείδηση και εθνικά συστήματα με κοινωνικές ευαισθησίες και ανθρώπινες αρετές.
Υπεράνω όλων το συμφέρον και η καταπάτηση, το χάλασμα και η εκμετάλλευση, η κοινωνική αδικία και η καταστροφή του περιβάλλοντος και της φύσης, για χάρη του κέρδους και του πλουτισμού της κάθε εταιρείας.
Ο Ομαλός φαίνεται τελικά να είναι ένα θύμα των εξουσιών και των εταιρειών, είναι ένα ερωτηματικό και ένα γιατί, που δυστυχώς είναι αναπάντητο και βουβό.
Είναι ένα έγκλημα κατά της παγκόσμιας κληρονομιάς και εθνικής υπερηφάνειας, δίχως να έχει κανένας τη θέληση από καμιά εξουσία να προστατέψει το σύμβολο της περηφάνιας και ιστορίας, του Ελληνισμού, και το περιβάλλον της άγριας φύσης του.
Ενημερωτικά θα αναφερθώ σε μια απόφαση της δικαιοσύνης, δίχως να έχω την πρόθεση να επέμβω στο έργο της και στις αποφάσεις της.
Την 26 Οκτωβρίου 2010 το Ειρηνοδικείο της Καντάνου επήρε μιαν απόφαση να σταματήσει η Λιμνοδεξαμενή του Ομαλού με δικαστικά προσωρινά μέτρα.
Δυστυχώς η πολιτική εξουσία και η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της Λιμνοδεξαμενής, την αγνόησε και συνεχίζει τις πονηριές και αμφισβητούμενες πράξεις, με διάφορα τρίκ και πονηρούς σχεδιασμούς που θα αναφερθούμε αργότερα και στο μέλλον.
Ο λαός περιμένει μιαν άλλη απόφαση πιο μεγάλη από την δικαιοσύνη, εάν η πολιτική εξουσία και η εταιρεία δεν εισακούουν όπως και την απόφαση της Καντάνου.
Εχει ο λαός το αναφαίρετο δικαίωμα να επέμβει και θα επέμβει δυναμικά, θα επέμβει να προστατέψει το σύμβολο της υπερηφάνειας του Ελληνισμού και το Σελινιώτικο γύρο και Κάστρο της Ιστορίας του έθνους μας, θα προστατέψει τον Ομαλό του Κρητικού πατριωτισμού το όραμα και ιδανικό.
Ευτύχης Π. Μακρυμανωλάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα