Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Στον σταθμό του Μονάχου

Κύριε διευθυντά,
είναι πλέον φανερό ότι ο κυβερνών κ. πρωθυπουργός και οι συν αυτώ, στήνουν σκηνικό δεκαετίας εξήντα.
Από την τρομοκρατία της κοινής γνώμης, περί χρεοκοπίας, έξι μήνες πριν το μνημόνιο, φθάσαμε στην «παρατήρηση» ότι οι νέοι θέλουν να μεταναστεύσουν.
Υποδαυλίζουν έτσι μία τάση για να γενικευθεί. Μετά από τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, προσπαθούν να ανοίξουν πάλι τον σταθμό του Μονάχου για τους Έλληνες μελλοντικούς μετανάστες. Βλέπουμε ότι πέρα από τις οικονομικές αλλαγές,έχουμε πολιτισμικές και κοινωνιολογικές παρεμβάσεις, ώστε να καμφθεί το ηθικό του Έλληνα και να αποκτήσει ενοχές για το σημερινό χάλι της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού περί διεφθαρμένης χώρας ούτε αυτές του κ. Πάγκαλου περί συμμετοχής μας στο φαγοπότι του δημοσίου πλούτου. Ούτε είναι τυχαία και η βιασύνη να καταργηθεί το μάθημα της Ιστορίας από υποχρεωτικό. Παρακολουθούμε επίσης διάφορα «διδακτικά» ντοκιμαντέρ, όπως για την εκμετάλλευση των παιδιών στην Ινδία όπου δουλεύουν από τα τρία χρόνια τους πουλώντας σπίρτα.
Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο. Φαίνεται ότι η Ευρώπη και η Αμερική έχουν ανάγκη πάλι για φθηνό επιστημονικό προσωπικό. Γνωρίζουν ότι οι Έλληνες έχουν ισχυρό DNA στις επιστήμες, στα γράμματα και τις τέχνες και θέλουν πάλι να το εκμεταλευτούν και αυτό. Αυτό βέβαια βολεύει και τις δύο οικογένειες που κυβερνούν(;) τη χώρα εξήντα χρόνια τώρα. Ξεμπλέκουν από επικίνδυνους ανταγωνιστές. Έτσι διαιωνίζουν το κληρονομικό τους δικαίωμα πάνω στην Ελλάδα και εξυπηρετούν πιο εύκολα τον κομματικό τους στρατό. Με μεγάλη επίσης αποστροφή, παρακολουθήσαμε την υπόσχεση σε τοπικό κανάλι του κυβερνητικού υποψηφίου για τον Δήμο Χανίων, ότι «εγγυάται ένα πιάτο ζεστό φαγητό για όποιον έχει ανάγκη». Λίγη αιδώς δεν θα έβλαπτε από αυτούς που οδήγησαν εδώ τη χώρα…
Θέλουν να τρομοκρατήσουν τον Έλληνα. Να του αλλοιώσουν τη συνείδηση. Να τον λοβοτομήσουν. Αυτό δεν πρέπει καμία ελληνική οικογένεια να επιτρέψει να γίνει. Να μην αφήσουν κανένα νέο να μεταναστεύσει. Ας μη γίνουν επιστήμονες ή πετυχημένοι επαγγελματίες. Ας ασχοληθούν με τη γη ή με τη σεμνή και ταπεινή εργασία. Δεν θα αποκτήσουν πολλά χρήματα αλλά η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη. Να σφίξουν την καρδιά τους και να πολεμήσουν. Να απαιτήσουν την απαλλαγή της Ελλάδας από τους κληρονομικούς τιμαριούχους και τις φατρίες τους.
Όχι άλλη «άπονη ζωή» και «υπομονή». Να γκρεμίσουν τα σχέδια για μία νέα δεκαετία του εξήντα. Ας μην το επιτρέψουμε. Το χρωστάμε στους μεγάλους Κρήτες του χθες και στα παιδιά του μέλλοντος.
Δημήτρης Π. Μανουσέλης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες