Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Απάντηση σε δημοσίευμα για την ?παγκόσμια γιορτή σάτιρας?

Κύριε διευθυντά,

σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στα ´Χανιώτικα νέα´ το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, στη σελίδα 8 των ´Διαδρομών´, το οποίο υπογράφει ο κ. Δημήτρης Π. Μανουσέλης, αναφέρονται τα παρακάτω, σχετικά με την ´παγκόσμια γιορτή σάτιρας´.
Κατ? αρχήν ο επιστολογράφος επαινεί την πρωτοβουλία για την εκδήλωση και τον διαγωνισμό. Στη συνέχεια όμως και στην τρίτη μόλις σειρά του κειμένου του χαρακτηρίζει ´δυστύχημα´ τη θαυμάσια ομιλία του μεγαλύτερου διανοητή των ελληνικών γραμμάτων κ. Κακαβελάκη. Γράφει επί λέξη: ´Δυστυχώς, όμως, το πιο ζωντανό μέρος της εκδήλωσης ήτανε η εισαγωγή του κ. Κακαβελάκη για την ιστορική πορεία της σάτιρας´. Ακολούθως υποτιμά και επιτιμά τους διαγωνισθέντας και τους στίχους που ακούστηκαν γιατί κατά τη γνώμη του δεν έφθασαν στο ύψος των μεγαλυτέρων σατιρικών του κόσμου που ανέφερε ο κ. Κακαβελάκης, ερχόμενος σε αντίθεση με το πλήθος του ακροατηρίου που παραληρούσε από ενθουσιασμό. Τέλος παραπονείται γιατί δεν έγινε μνεία για κάποιον ´τοπικό Σουρή´, ο οποίος δραστηριοποιούντανε στον Αποκόρωνα το 1910 (ίσως μακρινό συγγενή του).
Αναγνωρίζοντας την καλή πρόθεση του παραπάνω συμπολίτη, πιστεύω ότι δεν αποδίδει σωστά αυτά που θέλει να εκφράσει και γι? αυτό: Αφού τον ευχαριστήσω για την τιμή που μας έκανε, του γνωρίζω ότι στην επόμενη ´παγκόσμια γιορτή σάτιρας´, η οποία θα γίνει στα Χανιά τον Σεπτέμβριο του 2011, θα ακουστούν σατιρικά κείμενα των μεγαλύτερων σατιρικών του κόσμου (Ελλήνων και ξένων) και με μεγάλη μας χαρά θα συμπεριλάβουμε και κείμενο του ´Αποκορωνιώτη Σουρή της εποχής του 1910´, το οποίο θα μας προσκομίσει ο κ. Μανουσέλης, εφόσον θα το εγκρίνει η Επιτροπή Αξιολόγησης.
Μετά τιμής
Παύλος Πολυχρονάκης
(εμπνευστής και χορηγός του ´παγκόσμιου διαγωνισμού σάτιρας´ και της ´παγκόσμιας γιορτής σάτιρας´)

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες