Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εμπιστοσύνη

Χθες φιλοξένησαν τα Χανιά κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος μίλησε σε εκλογικό κέντρο στελέχους της κυβέρνησης και υποψηφίου για τη δημοτική αρχή των Χανίων.
Θα σταθώ στην κορυφαία φράση της ομιλίας του κορυφαίου υπουργού, που ήταν αναφερόμενος στον ´Καλλικράτη´: «Αποτελεί την πιο ισχυρή πράξη εμπιστοσύνης της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό».
Ακούστηκε πολύ όμορφο, αλλά δεν προκάλεσε τους συνήθεις αλαλαγμούς των ακροατών πολιτικών συγκεντρώσεων. Ίσως επειδή, ενώ η εμπιστοσύνη είναι ένα πολύ βασικό πράγμα, ο ακρογωνιαίος λίθος των καλών σχέσεων, αυτό στο οποίο στηριζόμενες οι κοινωνίες μεγαλουργούν, έχει μια ενοχλητική ιδιορρυθμία. Πρέπει να είναι αμοιβαία. Και δοθείσης της τρέχουσας κατάστασης, μόνο αμοιβαία δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς. Ο κ. υπουργός, είναι βέβαιος φαντάζομαι ότι  ο ελληνικός λαός θα τον μισθοδοτεί απρόσκοπτα, θα του παρέχει τα αναγκαία και όχι μόνο για να κάνει τη δουλειά του, θα του παρέχει το απαραίτητο προσωπικό για την ασφάλειά του, τη μετακίνησή του, την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, τη σύνταξή του όποτε χρειαστεί. Όλα αυτά τα αυτονόητα όμως δεν είναι καθόλου αυτονόητα για το μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία τείνει να περιπέσει σε μιζέρια και κάποιο σημαντικό τμήμα της σε αθλιότητα. Τα λάθη του παρελθόντος που  μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, εάν δε γίνουν μάθημα και δεν αναταχθούν με το ελάχιστο δυνατό κόστος για το λαό, εάν δεν αμβλυνθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανισότητες που προκαλούν το αίσθημα δικαίου και εξαγριώνουν τους απλούς ανθρώπους, η κοινωνία θα αποτελεί ένα εν δυνάμει δοχείο πίεσης με κολλημένες βαλβίδες και οι Έλληνες κάποτε θα θυμηθούν την τελευταία παράγραφο του Συντάγματός μας: «Η  τήρηση του παρόντος Συντάγματος εναπόκειται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

Γιώργος Σκουλάς.
υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών
´Μία Κρήτη Περιβάλλον – Ανθρωπος´


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα