Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Με νέα έδρα και εμπειρίες ψάχνει για άνετη παραμονή

Μετά τον Πανακρωτηριακό ρίχνεται αύριο στη μάχη του περιφερειακού και ο Ακρίτας ο έτερος εκπρόσωπος του χανιώτικου ποδοσφαίρου και μοναδικός του Αποκόρωνα μετα τον υποβιβασμό της Ασή Γωνιάς.
Εχοντας στην… πλάτη του την εμπειρία από την πετυχημένη περυσινή παρθενική του παρουσία και μετακομίζοντας λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια στον Βάμο από το Νιο Χωριό ευελπιστεί και φέτος σε μία ανάλογη πορεία που θα τον φέρει στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας. Βέβαια και εδώ το έργο του δυσκολεύει λόγω του μικρού αριθμού των ομάδων που θα έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί σύλλογοι να εμπλακούν στον αγώνα για την σωτηρία ειδικά εάν υπάρξουν και “απώλειες” από τις 3 κρητικές ομάδες της Γ´ Εθνικής κάτι που θα συμπαρασύρει περισσότερους από τους δύο τελευταίους στα τοπικά.  Μία άνετη παραμονή είναι λοιπόν ο στόχος και εδώ μπορεί να βοηθήσει και το ανακατασκευασμένο γήπεδο του Βάμου που σίγουρα αποτελεί πιο “θερμή” έδρα από το Νιο Χωριό ενώ διαθέτει και κερκίδες.
Αγωνιστικά φέτος ο σύλλογος του Αποκόρωνα θα στηριχθεί ακόμα περισσότερο σε παίκτες από την ευρύτερη περιοχή αφού ακόμα και αυτοί που ήρθαν από ομάδες του Ρεθύμνου έχουν καταγωγή από τον Κουρνά και διπλανά χωριά. Ενώ πολλοί αποκτήθηκαν από Αλμυρό, Κορωνίδα, Δάφνη. Στον αντίποδα έφυγαν οι Παντζαρίδης, Τσαμτσάκης, Κούτρας κάτι που ενισχύει το “χανιώτικο” χρώμα του συλλόγου.   Πρεμιέρα λοιπόν την Κυριακή και επειδή “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” με νίκη επί του Πατούχα -που προβλημάτισε την 1η αγωνιστική- ο Ακρίτας θα βάλει τις βάσεις για μία καλή πορεία και φέτος.
Ο προπονητής
Ο 45χρονος (γεν. 24 Φεβρουαρίου 1965) Τάκης Διακάκης (φωτ. πάνω) δεν χρειάζεται συστάσεις αφού τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και τα τελευταία χρόνια ως προπονητής βρίσκεται σχεδόν πάντα στα top σωματεία του Νομού αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους τεχνικούς της “νουβέλ βαγκ” του αθλήματος στα Χανιά. Με συμμετοχές σε ΑΟΧ (κυρίως) αλλά και σε Ιωνία, Κισαμικό και Θησέα, κάθησε στη συνέχεια στους πάγκους: ΑΟΧ 2004, Κισαμικού, Αστέρα Χαλέπας, Σπάθας, Ικάρου Μ. και εδώ και ένα χρόνο Ακρίτα πανηγυρίζοντας συχνά τίτλους. Κάτι που παρολίγο να πετύχει και πέρυσι στο κύπελλο ΕΠΣΧ όμως η ομάδα του Αποκόρωνα είχε ραντεβού με την ατυχία…
Πάρε – δώσε
Στον διπλανό πίνακα με αστεράκια σημειώνονται οι 17 νέοι παίκτες, από τους οποίους η πλειοψηφία αγωνίζεται στην κατηγορία των 20άρηδων.
Εφυγαν οι: Μποτωνάκης (ΑΟΧ), Δοντσίδης (Κισαμικός), Παντζαρίδης (Δράμα), Αλέξης (Ακρίτας Συκεών), Τσαμτσάκης (Καστοριά), Κούτρας (Ανταγόρας), Γιανναράκης (Αστέρας Μ.), Μανουσάκης (Τιτάνα), Καραστογιάννης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα