Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Ισόβια σε 27χρονο για το φονικό στα Περιβολάκια

Ηράκλειο
Με ομόφωνη απόφαση χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης τον 27χρονο κτηνοτρόφο για τη δολοφονία του 25χρονου συγχωριανού του Φώντα Κουκουλά πριν από περίπου ενάμισι χρόνο στα Περιβολάκια Κισάμου Χανίων.
Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε επίσης ποινή κάθειρξης δέκα ετών για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος φίλου του θύματος που ήταν παρών στο αιματηρό περιστατικό της 14ης Μαρτίου 2009. Ακόμα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Στον συγκατηγορούμενο 34χρονο αδελφό του το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της μητέρας του θύματος, ενώ τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 23 μηνών για τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (σε βάρος του γαμπρού του θύματος) και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας μαχαιριού.
Οι δικαστές έκριναν αθώο των 35χρονο εξάδελφό τους, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία.
Το Δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για τους δύο κατηγορούμενους, ενώ επίσης απέρριψε  το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον 34χρονο και πατέρα πέντε παιδιών.
Ο τελευταίος μάλιστα δεν άντεξε στο βάρος της απόφασης και ξέσπασε σε λυγμούς.
Την έντονη αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης Διονύση Βέρρα προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελέως έδρας σε σχέση με την απόρριψη των ελαφρυντικών που είχαν ζητήσει νωρίτερα ο ίδιος και οι συνάδελφοι του.
Την ετυμηγορία της έδρας άκουσαν με πολύ ψυχραιμία οι γονείς και οι αδερφές του 25χρονου θύματος σε αντίθεση με τη μητέρα των κατηγορουμένων που ξέσπασε σε λυγμούς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες