Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ
Πρεσβευτική Υποτροφία
Το ποσό των 26.000 δολαρίων ΗΠΑ θα διετεθεί για τη χορήγηση μιας Πρεσβευτικής Υποτροφίας ετήσιας διάρκειας, από το Ροταριανό Ομιλο.
H χρηματοδότηση αφορά στην επόμενη ροταριανή χρονιά και θα αρχίσει από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2010 – 2011.
Σημειώνεται, ότι η υποτροφία καλύπτει έξοδα μεταφοράς, δίδακτρα, διαμονή και σίτιση για σπουδές σε ένα άλλο κράτος (μέχρι του ποσού των 26.000 $. ΗΠΑ). Οι υπότροφοι θα πρέπει να καλύψουν όλα τα πέραν της υποτροφίας έξοδα, που θα τους δημιουργηθούν.
Οι αιτήσεις των υποψηφίων, γίνονται μέσω των Ροταριανών Ομίλων, στα γεωγραφικά όρια των οποίων, ο υποψήφιος είτε διαμένει μόνιμα, είτε σπουδάζει.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να στείλουν τα συμπληρωμένα έντυπα “Ambassadorial Scholarship Application” των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, (έντυπο 139 ? ΕΝ), που διατίθενται στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Ρόταρυ (www. rotary.org).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον τ. Διοικητή Λορέντζο Χαζάπη στη Διεύθυνση Μακεδονομάχων 71 Τ.Τ. 13676 Θρακομακεδώνες. Τηλ.: 2102432485 Fax: 2102432698 Kιν.: 6978180172.

ΣΤΟ ΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ
Νέες ειδικότητες
Σπουδές σε έξι ειδικότητες θα προσφέρει από το προσεχές φθινοπωρινό εξάμηνο το ΙΕΚ Χανίων. οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του προέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ., εγκρίθηκαν οι εξής ειδικότητες:
Α. ΕΞΑΜΗΝΟ Κατάρτισης
1. Ειδικός εφαρμογών αισθητικής – Ε.Λ.
2. Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας – Ε.Λ.
3. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής – Ε.Λ.
4. Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου – Ε.Λ.
5. Υπεύθυνος Μονάδας Συστηματοποιημένου Επισιτισμού (Catering) – Ε.Λ.
6. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Ε.Λ.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεπθούν την ιστοσελίδα του Ι.ΕΚ. στη διεύθυνση http://iek-chanion.chan.sch.gr ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 2821059855

ΑΠΟ ΤΟ Μ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ερώτηση για τα τμήματα
προσχολικής αγωγής των ΟΤΑ

Τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, που αντιμετωπίζουν τα τμήματα Προσχολικής Αγωγής των ΟΤΑ λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο κ. Κριτσωτάκης επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, σε ολόκληρη τη χώρα, “από την αδυναμία των ΟΤΑ να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου (ελλείψεις προσωπικού, ανεπάρκεια υποδομών, μικρή χρηματοδότηση, αύξηση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα)”.
Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν “ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτό το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, που δημιούργησε η κυβερνητική πολιτική (“Καλλικράτης”, μείωση προσωπικού, ελαστικές μορφές εργασίας) και να γίνουν δεκτά στα τμήματα Προσχολικής Αγωγής των Δήμων όλα τα παιδιά που έχουν υποβάλει αίτηση, τι μέτρα λαμβάνουν και πρόκειται να λάβουν για την πραγματική στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, αν θα αναλάβει το κράτος την ευθύνη της χρηματοδότησης των Βρεφονηπιακών & Παιδικών Σταθμών, ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι γονείς αλλά και να γίνει εφικτή η ομαλή λειτουργία τους, αν είναι στις προθέσεις τους η αναθεώρηση της πολιτικής διαμελισμού της εκπαίδευσης (όπως επιχειρείται με τον “Καλλικράτη”) και αν θα αποδεχθεί η κυβέρνηση το αίτημα των ΟΤΑ για άρση των απαγορεύσεων, όπως αυτό του ΔΟΠΑΕ Αγίου Νικολάου”.

?
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κυκλοφοριακή μελέτη
στο Δήμο Καντάνου

Στην υλοποίηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων της κυκλοφοριακής μελέτης, που εγκρίθηκε από την περιφέρεια Κρήτης προτίθεται να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καντάνου, η οποία είχε καταθέσει στην Περιφέρεια την εν λόγω μελέτη.
Οπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, “οι παρεμβάσεις αυτές αν και διαχειριστικού χαρακτήρα, θα έχουν επίδραση δομικού χαρακτήρα στη λειτουργία, στην ποιότητα και στην ανάπτυξη της πόλης, καθώς αναμένεται να διαφοροποιήσουν ριζικά τον τρόπο πρόσβασης όλων των οχημάτων (κατοίκων, επισκεπτών και διερχομένων) καθώς και τα πρότυπα μετακίνησης στο δομημένο ιστό”.

?
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εκλογή επικεφαλής
από παγκρήτια Κίνηση

Σε παγκρήτια ανοικτή γενική συνέλευση καλεί η Περιφερειακή Κίνηση “Μια Κρήτη Περιβάλλον – Ανθρωπος”, την Κυριακή 22 Αυγούστου, στις 10.30 το πρωί, στο Net Cafe στο Ηράκλειο (παλιά λαχαναγορά, έναντι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας). Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η εκλογή επικεφαλής, η ανασκόπηση της μέχρι σήμερα δράσης της Κίνησης, η επιλογή του σήματος – λογότυπου της Κίνησης και ο καθορισμός των επόμενων στόχων – δράσεων. Η συνέλευση θα τελειώσει με συζήτηση και έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της Κίνησης. Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο e-mail:miakriti@gmail.com ή στα μέλη της προσωρινής Γραμματείας, που στα Χανιά είναι οι: Γ. Τσέκος: 2821080098, 6933370458, Γ. Ευλογημένος: 6972920017 και Γ. Βλοντάκης: 6970267502, 2821055954.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Πιλοτικό Πρόγραμμα
Βιώσιμων Κοινοτήτων

Ηράκλειο
Προγραμματικές συμβάσεις με το δήμαρχο Ρούβα Φανούρη Οικονομάκη, και το δήμαρχο Γουβών Γιώργο Νικολακάκη, υπέγραψε η νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη.
Σκοπός των προγραμματικών συμβάσεων είναι η υλοποίηση τμημάτων του Πιλοτικού Προγράμματος Βιώσιμων Κοινοτήτων, που έχει διαμορφώσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Δήμο Ρούβα και το Δήμο Γουβών.
Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Ρούβα αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκτέλεση των έργων:
– Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Γέργερης και Υπογειοποίηση Καλωδίων και
– Αποπεράτωση Εργου “Υδραυλις” (Διαμόρφωση και εμπλουτισμός με μηχανισμούς υδροκίνησης).
Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Γουβών αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκτέλεση των έργων:
– Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Πηγών Καρκανιά (Αξιοποίηση πηγών Καρκανιά)
– Διαμόρφωση Φυσιολατρικής Διαδρομής Κόξαρης και
– Τοποθέτηση Αυτόνομων Φωτοβολταϊκών Συστημάτων εντός της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών.
“Θεωρούμε ?ανέφερε σε δηλώσεις της η νομάρχης? ότι η ενδοχώρα του Νομού μας μπορεί να αναδείξει τα συγκριτικά εκείνα πλεονεκτήματα, που θα της δώσουν μια διαφορετική δυναμική στην ανάπτυξη, θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα διαμορφώσουν τόπους, όπου πραγματικά οι πολίτες θα απολαμβάνουν να ζουν”.

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ
Πυρκαγιά σε αποθήκη
κατοικίας στα Ζωνιανά

Ρέθυμνο
Ολοσχερώς κάηκε η αποθήκη στο ισόγειο κατοικίας σε περιοχή των Ζωνιανών από πυρκαγιά, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης.
Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 10.30 το βράδυ από άγνωστη αιτία, σε αποθήκη, στην οποία φυλασσόταν τριφύλλι.
Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα πάνω από την αποθήκη στο διώροφο σπίτι, αντιλήφθηκαν έγκαιρα την πυρκαγιά και βγήκαν από αυτό, χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή τους.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα τρία πυροσβεστικά οχήματα με δύναμη 11 πυροσβεστών.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν κινδύνευσε κανένα παρακείμενο σπίτι, ούτε σημειώθηκε τραυματισμός.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξετάζει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα