Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

5 Ιανουαρίου 1969: Διάσημος απατεών συνελήφθη εις Χανιά

» Ειδήσεις από το παρελθόν, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των “Χ.ν.”

Μέσα από αυτή τη στήλη παρουσιάζουμε ειδήσεις τοπικές και όχι μόνο, από το αρχείο της των “Χανιώτικων νέων”. Ειδήσεις του παρελθόντος, που κάποιες φορές έχουν… τρομακτική ομοιότητα με το σήμερα, είτε μας έκαναν εντύπωση διαβάζοντάς τις.

Λογής – λογής απατεώνες υπάρχουν σε κάθε εποχή και σε κάθε μέρος και η σύλληψη ενός διάσημου απατεώνα ο οποίος «κατεζητείτο υπό της Αστυνομίας εις ολόκληρον την Ελλάδα» απασχόλησε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στις 5 Ιανουαρίου του 1969.

Όπως αναφέρει αρχικά το σχετικό ρεπορτάζ «Υστερα από συνεχή παρακολούθησιν, το Τμήμα ασφαλείας Χανίων κατώρθωσε να συλλάβη διάσημον απατεώνα, ο οποίος τώρα και αρκετούς μήνας κατεζείτο υπό της Αστυνομίας εις ολόκληρον την Ελλάδα».

Σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε ο συλληφθείς ετών 32 «κατεζητείτο διά πάρα πολλάς απάτας τας οποίας είχε διαπράξει, παρουσιάζομενος πότε σαν υιός βιομηχάνου (εις πολλάς περιπτώσεις υιός…) ως υιός στρατηγών, ναυάρχων, ή σαν αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων».

Μάλιστα, ο 32χρονος, όπως σημειώνει ο συντάκτης «εξηπάτει τον κόσμον είτε διά της μεθόδου της μνηστείας (θύμα του νεανίς της Κορίνθου από την οποίαν απέσπασε 40.000 δρχ με την υπόσχεσιν γάμου) είτε διά της ζητήσεως δανείων από διαφόρους τα οποία θα εξωφλεί ο πατήρ του…».

Οσον αφορά στα Χανιά, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της εποχής «προ μηνός ο… ήλθεν εις τα Χανιά όπου ενόμισε ότι θα εύρισκε πρόσφορον έδαφος διά τας απάτας του, αλλά ηναγκάσθη να αναχωρήση δι’ αγνώστους λόγους εις Αθήνας. Επέστρεψε εις την πόλιν μας την περασμένην Πέμπτην ότε παρακολουθούμενος υπό οργάνων Ασφαλείας συνελήφθη ως ύποπτος».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες