Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΕΛΗ ΤΗΣ GREENPEACE

Λονδίνο
Πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων της ΒΡ έμειναν χθες κλειστά στο Λονδίνο, μετά από παρέμβαση μελών της Greenpeace, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Greenpeace, μέλη της οργάνωσης κατάφεραν να κλείσουν 47 πρατήρια βενζίνης στο Λονδίνο. Η ΒΡ υποστηρίζει ότι περίπου 12 υποχρεώθηκαν να κλείσουν. Η εταιρία τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι θα ανοίξει εκ νέου τα πρατήρια που έκλεισαν όταν θεωρήσει ασφαλές να το πράξει. Σύμφωνα με την Greenpeace, οι ακτιβιστές της έκλεισαν τους διακόπτες ασφαλείας στις αντλίες τροφοδοσίας καυσίμων και στη συνέχεια τους αφαίρεσαν. Η ΒΡ χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή “ανεύθυνη” καθώς έχει να κάνει με τα συστήματα ασφαλείας.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΧΕΪΓΟΥΟΡΝΤ
Χθες εξάλλου, η BP Plc ανακοίνωσε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, Τόνι Χέιγουορντ. Ο Χέιγουορντ θα αντικατασταθεί από τον 54χρονο αμερικανό Ρόμπερτ Ντάντλεϊ.
Η πετρελαϊκή εταιρεία BP “θα αλλάξει κουλτούρα” μετά την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, δήλωσε ο Μπομπ Ντάντλεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Ένα γεγονός όπως η πετρελαιοκηλίδα “σε κλονίζει ως τα θεμέλια. Και έχεις δύο τρόπους να αντιδράσεις: ο ένας είναι να κρυφτείς. Ο δεύτερος είναι να το αντιμετωπίσεις και να αλλάξεις πραγματικά την κουλτούρα της εταιρείας και να βεβαιωθείς ότι γίνονται όλοι οι έλεγχοι, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Ντάντλεϊ, που θα διαδεχθεί τον Χέιγουορντ την 1η Οκτωβρίου.
Η BP και γενικά η πετρελαϊκή βιομηχανία “θα μάθουν πολλά” από την καταστροφή, επεσήμανε. Ο Ντάντλεϊ επιβεβαίωσε επίσης ότι ο εργασίες για την οριστική διακοπή της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού θα ξεκινήσουν “αυτή την εβδομάδα”.

   
 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα