Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΙΛΑΕΚ
Επίτιμο μέλος ο Κ. Βιρβιδάκης
Η Ιστορική Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης οργανώνει εκδήλωση κατά την οποία θα αναγορεύσει τον Δήμαρχο Χανίων κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη επίτιμο μέλος της εταιρείας, για την προσφορά του στην ΙΛΑΕΚ και γενικά στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης των Χανίων. Θα προηγηθεί σύντομη ιστορική ανασκόπηση της ίδρυσης και των δραστηριοτήτων της ΙΛΑΕΚ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Διήμερο αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη
Διήμερο αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στις 9:30 μ.μ. στο Αλσος των Αγίων Αποστόλων, με αφορμή τα 85α γενέθλια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. Και στις δύο εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Σήμερα Τετάρτη θα δοθει μεγάλη συναυλία της χορωδίας και μαντολινάτας του Συλλόγου “Φίλοι της Μουσικής” Χανίων. Δ/νση Χορωδίας και Μαντολινάτας Αντώνης Κωστουράκης.
Αύριο Πέμπτη, ημέρα γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη, θα δοθεί συναυλία με το Μουσικό Σύνολο Χανίων και τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων. Ενορχήστρωση: Παύλος Μπαϊλάκης, διδασκαλία χορωδίας: Δέσποινα Δρακάκη, αφήγηση: Βαρβάρα Περάκη. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Φίλων Κρήτης Μίκη Θεοδωράκη. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Ν. Κυδωνίας και ο Δήμος Χανίων – ΚΕΔΗΧ.

ΣΤΑ ΝΩΠΗΓΕΙΑ
Θεατρική παράσταση
“Ποιος σκότωσε τον William;”
Τη θεατρική παράσταση “Ποιος σκότωσε τον William;” θα παρουσιάσει το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Σχήμα Κισάμου «Πρόβα Τετραώρου» σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου, ώρα 9 μ.μ. στο Πέτρινο Θέατρο στα Νωπήγεια (Ευρωμεσογειακό Κέντρο νεότητας της ΟΑΚ). Πρόκειται για μία κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου (βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης θεατρικής συγγραφέως στο 24ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου). Γενική είσοδος 10 ευρώ.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ
Μουσικοχορευτική βραδιά
Μουσικοχορευτική βραδιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυσών Κυδωνίας “Πέργαμος” το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Αθλητικό Πάρκο του χωριού. Θα συμμετέχει ο Χορευτικός Ομιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης” και το χορευτικό συγκρότημα “Ελιτσα” από τη Βουλγαρία.

ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ
Εγκαίνια μνημείου πεσόντων
Εκδήλωση για τα εγκαίνια μνημείου πεσόντων διοργανώνει ο Δήμος Αρμένων την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Καλυβών. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα προσφερθεί παραδοσιακό κέρασμα.

ΣΤΟ ΚΠΔ ΠΑΧΙΑΝΩΝ
Παιχνίδια δημιουργικής σκέψης
Εκδήλωση που θα περιλαμβάνει παιχνίδια δημιουργικής σκέψης για παιδιά ηλικίας 8 – 10 χρονών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Αυγούστου10:30 π.μ. με 12 μ.μ. στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Παχιανών του ΟΔΗΚΟΙΠ.
Υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος είναι ο Κυριάκος Βασιλομανωλάκης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του κέντρου 28210 90580.

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
Εκθεση κεραμικής – γλυπτικής
Συνεχίζεται έως και τις 5 Αυγούστου η έκθεση κεραμικής – γλυπτικής του Κουκλάκη Στυλιανού με θέμα “Ζηλεύοντας το χρόνο” που πραγματοποιείται στην βορεινή πλευρά του Γιαλί Τζαμισί.
Ωρες λειτουργίας: 6 μ.μ. έως 11 μ.μ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 28/7 – 3/8
Εκδηλώσεις
? Μουσική παράσταση “Οι μουσικές του κόσμου” στην πλατεία Χωρδακίου την Τετάρτη 28 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ.
? Παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Μικρα Ασία από τους Makam Aller-Retour την Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ. στον “Τζίτζικα” στους Αρμένους  Αποκορώνου.
? Παρουσίαση του βιβλίου του Σήφη Μ. Παπασηφάκη “Δασκαλογιάννης” το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Οικολογικό φεστιβάλ “Green Teen Festival” το Σαββατοκύριακο 31/7 – 1/8 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.
? Πολιτιστικό Αντάμωμα από τον “Ψηλορείτη” την Κυριακή 1/8 και ώρα 9 μ.μ. στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου
? Ολοήμερη πολιτιστική και κοινωνική εκδήλωση στο Σηρικάρι Κισάμου από τη “Κρητική Μούσα” την Κυριακή 1 Αυγούστου.
? Αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο από τους “Primavista” στο γήπεδο Μινώταυρου (Μουρνιές) την Κυριακή 1/8 στις 9 μ.μ.
? Διήμερο εκδηλώσεων για τον Μανόλη Αναγνωστάκη στα Ρούστικα 1 και 2 Αυγούστου.
Εκθέσεις
? Ομαδική έκθεση γλυπτικής, κοσμήματος, κεραμικής, γυαλιού και φωτογραφίας έως την Κυριακή 6 Αυγούστου, στο οινοποιείο “Ντουράκη”, στον Αλίκαμπο.
? Εκθεση της Τόνκα Βίντεβα στον χώρο του Φόρουμ Μεταναστών (Λιθίνων 19), μέχρι την Κυριακή 1 Αυγούστου. Λειτουργεί καθημερινά 6 με 10 μ.μ.
? Εκθεση με τίτλο “Χανιά – Χρυσαφένια Πόλη” στην Πύλη “Σαμπιονάρα”. Θα διαρκέσει έως 28 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 7.30 -11.30 μ.μ. καθημερινά. Είσοδος ελεύθερη.
? Αφιέρωμα στον γλύπτη Apel-les Fenosa και την εποχή του στην μπουτίκ Bettina (Αντώνη Γαμπά και Αγγέλου) στην Παλιά Πόλη από την Τρίτη 27 Ιουλίου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Ωρες λειτουργίας 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 με 10 μ.μ.
Παραστάσεις
?«Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα» από το Πανελλήνιο Μεταναστευτικό Θέατρο Κυριακή 1/8, ώρα 9.30 μ.μ., στο Πάνω Γεράνι (Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου), Δευτέρα 2/8 στις 9:30 μ.μ. στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου (Νηπιαγωγείο) και Δευτέρα 9/8, ώρα 9.30 μ.μ., στον Κυπάρισσο (πλατεία). Είσοδος ελεύθερη.
? “0 άλλος Δον Ζουάν” από τον Πολιτισμικό Νότο την Τετάρτη 28 Ιουλίου και ώρα 9μμ στην κεντρική πλατεία Περιβολίων, την Πέμπτη 29/7 στις 9 μ.μ. στη Βάθη του Δ. Ιναχωρίου και το Σάββατο 31 Ιουλίου στις Στέρνες Ακρωτηρίου, Δημοτικό Σχολείο ώρα 9.30 μ.μ.
? Παραμύθια για όλες τις ηλικίες από το θεατρικό σχήμε “Φύρδην – Μίγδην” την Παρασκευή 30/7 στις 9 μ.μ. στον Κάμπο του Δ. Ιναχωρίου.
? «Ο μπακαλόγατος ή της κακομοίρας» στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στις 29 και 30 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ.
? “Η Λοκαντιέρα” στις 2 και 3 Αυγούστου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Εναρξη: 9:30 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα