Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010
Μειώθηκε η εγκληματικότητα

Αθήνα
Θετικά μηνύματα αναφορικά με τους δείκτες εγκληματικότητας, καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2010, καθώς σημαντική μείωση σημειώθηκε σε κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε ο αριθμός των εξιχνιάσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η ΕΛ.ΑΣ, αποτυπώνονται ήδη τα πρώτα θετικά δείγματα της εφαρμογής της νέας Αντεγκληματικής Πολιτικής για την περίοδο 2010 – 2014, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο «καθημερινό έγκλημα», δηλαδή ληστείες και κλοπές.
Σε αυτό καθοριστική είναι η συμβολή της εμφανούς δίκυκλης αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που εφαρμόζεται από τα τέλη Μαρτίου, η οποία από τις 19 Ιουλίου «μετρά» 3.640 αστυνομικούς στην ελληνική επικράτεια.
Η εντατικοποίηση της εμφανούς δίκυκλης αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), η επιχειρησιακή ενότητα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Αστυνομίας (Άμεση Δράση, ομάδα «Ζ», ομάδα «Δ») και η αναδιοργάνωση των Τμημάτων Ασφαλείας έχουν συμβάλει στην αισθητή μείωση της εγκληματικότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010 (Απρίλιος ? Ιούνιος), όπως αυτή παρουσιάζεται αναλυτικά πιο κάτω.
Ειδικότερα, στη σύγκριση 2ου τριμήνου (Απριλίου ? Ιουνίου) και 1ου τριμήνου (Ιανουαρίου ? Μαρτίου) καταγράφονται:
? 21.320 κλοπές-διαρρήξεις έναντι 23.552 (-2.232 )
? 6,286 κλοπές τροχοφόρων έναντι 6.700 (-414)
? 1.381 ληστείες έναντι 1.824 (-443)
?
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ
Δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια

Αθήνα
Άγνωστα παρέμεναν μέχρι χτες τα στοιχεία του άνδρα ηλικίας περίπου 35 ετών, που έπεσε νεκρός από σφαίρες το πρωί της Τετάρτης, στα Εξάρχεια.
Το θύμα βρέθηκε τραυματισμένο στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Ερεσού και πέθανε καθ’οδόν για το νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.
Αρχικά, η αστυνομία έκανε έρευνα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, επειδή παραπλανήθηκε από το τηλεφώνημα καθαρίστριας, η οποία κάλεσε την Αμεση Δράση για να καταγγείλει πως άκουσε πυροβολισμό, ενώ βρισκόταν μέσα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.
Στη συνέχεια όμως, και επειδή η απόσταση ήταν μεγάλη από την Αχαρνών, ακολούθησαν κηλίδες αίματος από τον τόπο που βρέθηκε ο τραυματισμένος άνδρας και έφτασε τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ασκληπιού, που βρίσκεται περίπου εκατό μέτρα από το σημείο.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου που κατέληξε στο θανάσιμο τραυματισμό του 35χρονου. Οι αρχικές πληροφορίες επίσης για το θύμα, ανέφεραν ότι είναι πιθανότατα Πολωνός αλλά και αυτό εξετάζεται καθότι δεν έχουν βρεθεί έγγραφα πάνω του.

ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ GOOGLE
Ο Λευκός Πύργος με σημαία της FYROM
Σε διάβημα προς την εταιρεία Google προχώρησαν χθες τα ελληνικά υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών, με αφορμή την “εμφάνιση” της σημαίας της FYROM, δίπλα από τον Λευκό Πύργο, στην υπηρεσία τρισδιάστατης απεικόνισης που προσφέρει το “Google Earth”.
Σε ανακοίνωσή της, η Google Hellas, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι “οι τρισδιάστατες εικόνες που υπάρχουν στους χάρτες του Google Earth, δημιουργούνται μόνο από χρήστες και όχι από την Google”. Η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι “εξετάζει το θέμα ώστε να επιλυθεί όσο το δυνατό συντομότερα”.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Κινητοποιήσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
Αθήνα
Σε 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, προχωρά από την Κυριακή 25 Ιουλίου, το σωματείο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις αερομεταφορές. Οι ελεγκτές, διεκδικούν την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους και τη θέσπιση ειδικού μισθολογίου. Τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν ακόμα περισσότερο, μετά την απόφαση των ελεγκτών να προχωρήσουν σε αυστηρή τήρηση της χωρητικότητας του ελληνικού εναερίου χώρου Αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέπουν συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων σε συγκεκριμένο χρόνο κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα λόγω αύξησης των ταξιδιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Εργατικό δυστύχημα
Τρίπολη
Ένας 30χρονος έχασε χθες το πρωί τη ζωή του στη Λακωνία, σε εργατικό δυστύχημα. Ο άτυχος εργάτης τραυματίστηκε θανάσιμα από τον γεωργικό ελκυστήρα που χειριζόταν ενεργώντας ψεκασμό σε ελαιόδεντρα. Ο ελκυστήρας εξετράπη, ανατράπηκε και καταπλάκωσε τον 30χρονο. Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Περιφερείας Σπάρτης.

ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΗΠΩΝ
Επιχείρησαν να εξάγουν κλεμμένη Ferrari
Αλεξανδρούπολη
Ένα? φιλόδοξο σχέδιο ήθελαν να εφαρμόσουν δύο αλλοδαποί στους Κήπους του Έβρου, επιχειρώντας να εξάγουν από τη χώρα μας μια κλεμμένη Ferrari.
Πρόκειται για έναν 45χρονο Ιταλό και έναν 33χρονο Τουρκικής υπηκοότητας κάτοχο Ολλανδικού διαβατηρίου. Στον έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς στο τελωνείο των Κήπων, διαπιστώθηκε ότι η Ferrari ήταν καταχωρημένη από τις Ιταλικές αρχές ως κλεμμένο όχημα από εταιρεία leasing στην Ιταλία. Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράνομο περιουσιακό όφελος. Οι δυο συλληφθέντες πλήρωσαν εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα