Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΚΙΟΛΙΑ

Αθήνα
Πολυάριθμα σενάρια εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των ερευνών για την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Ο μαφιόζικος χαρακτήρας της δολοφονίας, ενισχύει τα σενάρια για υπόγειες διαδρομές της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα, ενώ φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η αναμενόμενη προκήρυξη για την ανάλειψη ευθύνης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Το Βήμα”, η βαλλιστική εξέταση των δύο όπλων των 9 mm που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του Σ.Γκιόλια, δείχνει ότι ο ένας εκ των δύο δραστών πυροβόλησε τον άτυχο δημοσιογράφο 13 φορές. Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ποτέ στο παρελθόν τρομοκράτης δεν έχει πυροβολήσει τόσες φορές το θύμα του.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συζητήθηκε το θέμα της συγκέντρωσης περαιτέρω πληροφοριών για πέντε νεαρά άτομα (μεταξύ των οποίων μία κοπέλα) για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής στην οργάνωση “Σέχτα Επαναστατών”, τα όπλα της οποίας χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του Γκιόλια.
Το γεγονός όμως ότι ακόμα δεν έχει εμφανιστεί προκήρυξη της οργάνωσης, οδηγεί την Αντιτρομοκρατική στην επεξεργασία και άλλων σεναρίων, αναφορικά με τις διεργασίες και διασυνδέσεις που υπάρχουν στο χώρο της τρομοκρατίας και του κοινού εγκλήματος.
Όπως επισημαίνουν “Τα Νέα”, σε αυτό το πλαίσιο επανεξετάζεται το κείμενο επιστολής που είχε σταλεί στην “Ελευθεροτυπία”, με το οποίο είχε γίνει ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του αστυνομικού υποδιευθυντή και στενού συνεργάτη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη.
Το κείμενο έφερε την υπογραφή «Θανάσης Κλάρας» (που είναι το πραγματικό όνομα του Αρη Βελουχιώτη), αλλά ο συντάκτης προανήγγελλε ότι μελλοντικά και κατόπιν νέων χτυπημάτων η οργάνωση θα γνωστοποιούσε το όνομά της. Έτσι, ένα από τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., αναφέρεται σε ασύλληπτα μέλη του “Επαναστατικού Αγώνα” που έχουν συμπράξει με τη “Σέχτα Επαναστατών” και θεωρείται πιθανό να έχει σχηματιστεί ένα νέο μόρφωμα. Σε αυτήν την περίπτωση αναμένεται μια προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης, τόσο για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια όσο και για τη δολοφονία του Γιώργου Βασιλάκη.
Οι δύο δολοφονίες προβληματίζουν τις αρχές, τόσο για το γεγονός ότι σημειώθηκαν σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, όσο και για την αγριότητα και τον τρόπο που έδρασαν οι τρομοκράτες.
Η Αντιτρομοκρατική επισημαίνει, δε, τα «μαφιόζικα» χαρακτηριστικά της δολοφονίας του Σ.Γκιόλια, γεγονός που ενισχύει την άποψη που επικρατεί στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί υπόγειας διασύνδεσης της νεο-τρομοκρατίας με το κοινό εγκλημα.

Νέα απώλεια για τον Τύπο

Ένας ακόμη δημοσιογράφος έφυγε χθες από τη ζωή. Ο αθλητικός συντάκτης Γιώργος Δασκαλόπουλος, βρέθηκε νεκρός χθες το μεσημέρι στο σπίτι του στο Περιστέρι, με τις πρώτες πληροφορίες να αποδίδουν το θάνατό του σε καρδιακή ανακοπή.
Ο 45χρονος δημοσιογράφος, γεννημένος στο Παλαιοξάρι Φωκίδας, άρχισε την καριέρα του από τον “ΦΙΛΑΘΛΟ”, εργάστηκε στην “ΟΜΑΔΑ” και τα τελευταία 20 χρόνια δούλευε στο “ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα