Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιεί
το Πανεργατικό Μέτωπο την ερχόμενη Πέμπτη, στις δέκα το πρωί, στα Νέα Καταστήματα, κάλεσαν χθες μέλη της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ
κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Εργατικό Κέντρο.
Επίσης, όπως αναφέρθηκε, την ίδια μέρα στις 8.30 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο, θα ακολουθήσει σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων όπου θα γίνει αποτίμηση – εκτίμηση των δράσεων του ΠΑΜΕ.
Όπως επεσήμανε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ κ. Φώτης Ρηγανάκος “το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ψηφίζει η κυβέρνηση την Πέμπτη 8 Ιουλίου ρίχνει στον Καιάδα κάθε ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό δικαίωμα και κατάκτηση, ιδιαίτερα για τους νέους και τις γυναίκες. Πρέπει να δώσουμε απάντηση και να καταδικαστεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Όλο το προηγούμενο διάστημα από τις 17 Δεκεμβρίου μέχρι τις 8 Ιουλίου το ΠΑΜΕ έδωσε τη μάχη για την ενημέρωση και την κλιμάκωση για τη διεκδίκηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να οργανωθεί η τάξη στον χώρο της δουλειάς, δημιουργώντας απεργιακές επιτροπές, ενισχύοντας τα σωματεία με νέες εγγραφές. Αυτός ο αγώνας είναι που πονάει και την εργοδοσία αλλά και το πολιτικό της προσωπικό: η δυνάμωση, η συνειδητοποίηση της εργατικής τάξης, ότι έχει τη δύναμη, ότι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης είναι εφικτός”.
“Το ΠΑΜΕ και η Γραμματεία Χανίων καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί, στην πλατεία Νέων Καταστημάτων. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο, στις 8.30 το βράδυ, σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων όπου θα γίνει αποτίμηση – εκτίμηση των δράσεων του ΠΑΜΕ για το προηγούμενο διάστημα και θα μπουν νέοι στόχοι για τις επόμενες μέρες που έρχονται, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μεγάλους αγώνες”, κατέληξε.
ΤΟ ΠΑΜΕ
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ “την ίδια στιγμή που οι μισθοί, τα μεροκάματα συρρικνώνονται δραματικά, η ΓΣΕΕ συνεχίζοντας την τακτική που χρόνια τώρα ακολουθεί, των διαλόγων με τον ΣΕΒ για το πόσο θα χάσει η εργατική τάξη, διαπραγματεύεται αυξήσεις ψίχουλα με αντάλλαγμα την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Για άλλη μια φορά διευκολύνει κυβέρνηση και εργοδοσία. Τέρμα πια στην ανοχή σε αυτές τις ηγεσίες. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Η επίθεση κλιμακώνεται με το νομοσχέδιο που καρατομεί κάθε εργασιακό, εργατικό δικαίωμα καθιστώντας τους εργαζομένους έρμαια των εργοδοτών, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τη θηριωδία που εξελίσσεται καθημερινά με εκατοντάδες απολύσεις, με χιλιάδες απλήρωτους εργαζομένους, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας, με κάθε είδους εκβιασμούς, προπηλακισμούς και εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων”.
“Έχουμε δύναμη, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον συλλογικό ταξικό αγώνα.
Το ΠΑΜΕ οργανώνει την εργατική τάξη, καθοδηγεί και πρωτοστατεί στους αγώνες της. Συγκεντρώνει δυνάμεις για να είναι όσο καλύτερη η άμυνά μας. Συγκεντρώνει και προετοιμάζει τις δυνάμεις της εργατικής τάξης για να περάσει στην αντεπίθεση μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες και τη φτωχή αγροτιά. Για τη ζωή του λαού, για το μέλλον των παιδιών μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Συμμετοχές στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ – ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 8 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν σ? αυτήν. Στην ανακοίνωσή του τονίζει:
“Απεργούμε απαντώντας στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε για να αποκρούσουμε την περιστολή των συνταξιοδοτικών και μισθολογικών δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε: κοινωνικό κράτος με ενίσχυση της Υγείας – Πρόνοιας – Παιδείας – Ασφάλισης, ένταξη στα ΒΑΕ, νέο ενιαίο μισθολόγιο, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεση καταβολή των 176 ευρώ”.
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗΣ
Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 8 Ιουνίου ανακοίνωσε χθες το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων. Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιούνται: παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, επισκεπτήρια συγγενών και επισκεπτήρια συνηγόρων κρατουμένων. Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κρατήσεώς τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες