Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Κάλεσμα σε «όλους τους προβληματισμένους δημότες, ανεξάρτητα πεποιθήσεων κάθε μορφής, του νέου Δήμου Πλατανιά να συμμετέχουν στην αυτοδιοικητική – ακηδεμόνευτη πρωτοβουλία», στην οποία ηγείται ο ίδιος και «σκοπό έχει να κάνει ένα Δήμο ισχυρό, με οργάνωση, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τους δημότες, με σχέδιο και όραμα για την επόμενη μέρα για όλες του τις δημοτικές ενότητες», απηύθυνε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.
Ο κ. Μαλανδράκης ανακοίνωσε χθες το πρωί και επίσημα την υποψηφιότητά του, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε, ενώ έκανε και περιληπτική αναφορά σε θέματα στα οποία η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.
«Η δικιά μου συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία, που επαναβεβαιώθηκε μέσα και από μια μεγάλη αυτοδιοικητική συνάντηση, θέλει να σηματοδοτήσει την ανανέωση – πρόσκληση σε νέους ανθρώπους, να ασχοληθούν με όλα όσα μας αφορούν και διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας», υπογράμμισε ο κ. Μαλανδράκης.
Και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό καλώ όλες τις ζωντανές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών να είναι μαζί μας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια που στοχεύει στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη συσπείρωση αυτοδιοικητικών δυνάμεων αλλά και στη συστράτευση νέων δημιουργικών ανθρώπων που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια».
ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Ερωτηθείς αναφορικά με το αίτημα στήριξης της υποψηφιότητάς του από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μαλανδράκης υπογράμμισε ότι «στις διαδικασίες που έκανε το ΠΑΣΟΚ, που ήταν και το μόνο κόμμα που ψήφισε τον “Καλλικράτη” στη Βουλή, μου έκαναν την τιμή κάποιοι συνδημότες μου και με πρότειναν, ώστε ο συνδυασμός που θα ηγηθώ να τύχει στήριξης. Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βγάλει καμία αναγγελία στήριξης για κανέναν “Καλλικρατικό” Δήμο. Έτσι κι αλλιώς η προσπάθεια η δικιά μας είναι μια ακηδεμόνευτη πρωτοβουλία, η οποία δεν έχει ούτε πατρώνες ούτε κηδεμόνες. Είναι μια προσπάθεια συλλογική».
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Ο κ. Μαλανδράκης σημείωσε, ακόμη, ότι «ο νέος Δήμος Πλατανιά είναι ένας διευρυμένος Δήμος με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Συνδυάζει τον ορεινό όγκο με το παραθαλάσσιο τουριστικό προϊόν. Θα απαιτηθεί όμως προγραμματισμός για διακριτά μοντέλα ανάπτυξης, συνδυασμένα όμως στον ίδιο αναπτυξιακό σχεδιασμό».
Και συνέχισε: «Η πραγματοποίηση χωροταξικού σχεδιασμού στους επιμέρους Δήμους Βουκολιών και Κολυμβαρίου ως μια ενότητα, αλλά και στον Δήμο Μουσούρων λαμβάνοντας ως προϋπόθεση το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του ορεινού του όγκου, πρέπει να είναι μια αναγκαιότητα. Η επανέγκριση και εφαρμογή υφιστάμενων πολεοδομικών σχεδίων που εκκρεμούν, όπως στο Γεράνι – Πύργος Ψηλονέρου, θα είναι μια προτεραιότητα. Η χρησιμοποίηση αναπτυξιακών εργαλείων όπως τα ευρωπαϊκά προγράμματα, η αξιοποίηση πόρων των Δήμων, καθώς και του ανθρώπινου δυναμικού, θα είναι μια προϋπόθεση επιτυχίας. Η δημιουργία της ΔΕΥΑΒΑ, με τη σύμπραξη όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, είναι μια πολύ σοβαρή αναπτυξιακή προσπάθεια που θα συνεχιστεί με τον σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και τη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες στον χώρο των οποίων δραστηριοποιείται. Επίσης θα διερευνηθεί η ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων μέσα από αυτές που προβλέπει το καταστατικό της».
Ο κ. Μαλανδράκης υπογράμμισε ότι «στη σημερινή πραγματικά δύσκολη συγκυρία πρέπει να αναζητηθούν οι μεγαλύτερες δυνατές συνεργασίες, έτσι ώστε η επομένη μέρα στους νέους συνενωμένους Δήμους να είναι δημιουργική, αποδοτική και με προοπτική για τους δημότες. Συμπαραστάτες μας σε αυτό θα έχουμε τους δημοτικούς υπαλλήλους. Στόχος μας», πρόσθεσε, «είναι να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε, με τελικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του δημότη αλλά και την ανάδειξη του τόπου μας με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Να εγγυηθούμε τη διαφάνεια στις δράσεις του Δήμου και στις σχέσεις με τους δημότες».
Ερωτηθείς σχετικά με τις συνεργασίες στις οποίες αναφέρθηκε, ο κ. Μαλανδράκης είπε ότι «το προσπαθώ και δεν θα σταματήσω να το προσπαθώ. Και οι συζητήσεις και η όποια διαδικασία συζήτησης, με όποιο τρόπο, και έχει γίνει και γίνεται και θα γίνεται. Πιστεύω ότι και με την αναγγελία της δικής μου υποψηφιότητας ίσως βοηθηθεί να πάμε σε μια δυνατή συνεργασία».
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
Ο κ. Μαλανδράκης επισήμανε, επίσης, ότι «οι νέες Δημοτικές Αρχές στους συνενούμενους Δήμους πρέπει να διέπονται από αρχές που να παράγουν:
? Πολιτικές που να έχουν ως επίκεντρο την αποκεντρωμένη εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη, με υπηρεσίες ποιότητας και αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων.
? Πολιτικές που θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
? Πολιτικές που θα συμμετέχουν άμεσα στις ευρωπαϊκές διεργασίες και θα διεκδικούν απευθείας πόρους και ευκαιρίες.
? Πολιτικές που θα διευρύνουν τη συμμετοχή του πολίτη στις τοπικές αποφάσεις, εμβαθύνοντας τη δημοκρατία, και αναδεικνύοντας τον ρόλο της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων και του εθελοντισμού.
? Πολιτικές διαφάνειας που απαιτούν πλέον οι περιστάσεις
? Και να ενεργοποιούν υγιή και προβληματισμένα τμήματα της κοινωνίας με τη συμμετοχή τους στα αυτοδιοικητικά πράγματα».
Ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”
Αναφερόμενος, τέλος, στον «Καλλικράτη», ο κ. Μαλανδράκης τόνισε ότι «το εγχείρημα του “Καλλικράτη” είναι μια δοκιμασία για την επιβεβαίωση της πορείας της χώρας ειδικά σε τοπικό επίπεδο, μέσα σε ένα δύσκολο και αντίξοο οικονομικό περιβάλλον» και πρόσθεσε ότι «θα απαιτηθεί επανασχεδιασμός, αλλά και οργανωτικές μεταβολές στους Δήμους που προκύπτουν από συνενώσεις».

Ο Γιάννης Μαλανδράκης
Γεννήθηκε το 1964 στις Βουκολιές. Ο πατέρας του ήταν ο Γιάννης Μαλανδράκης από τα Παλιά Ρούματα και μητέρα του είναι η Βασιλεία Μαλανδρακη, το γένος Πολυχρονίδη, από τη Γλώσσα Κολυμπαρίου. Έχει 4 αδέρφια. Είναι παντρεμένος με τη Βάννα Νικηφοράκη και έχουν 2 παιδιά. Είναι οικονομολόγος και προϊστάμενος στην Υπηρεσία Συναλλάγματος, στο υποκατάστημα Χανίων της Τράπεζας Ελλάδος. Έχει εργασθεί προηγουμένως στον ΟΤΕ και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έχει επίσης πιστοποιητικό ειδίκευσης στο μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σποδών (Msc) του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Έχει πολύχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής του ΕΚΕΠΙΣ, ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής εκπαιδευτών από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, και πιστοποιημένος παρατηρητής διαδικασιών του ΕΚΕΠΙΣ. Επίσης είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και από τον ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ. Έχει χιλιάδες ώρες εισηγήσεων στο αντικείμενο της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Δημόσιων Οικονομικών, Δημόσιων Σχέσεων, Τεχνικών Επικοινωνίας κ.λπ. Ήταν επί 12ετία καθηγητής στα Δημόσια ΙΕΚ Χανίων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο ΕΛΚΕΠΑ και το ΟΕΕ. Επιστημονικός υπεύθυνος σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων, καθώς και συντονιστής σε προγράμματα ΤΠΑ που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του ΠΕΠ Κρήτης στο Γ’ ΚΠΣ στους Δήμους Βουκολιών, Κολυμπαρίου, κ.α. Είναι γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χανίων από το 2008 και μέλος του Δ.Σ. από 2005. Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Δυτικής Κρήτης από το 2004. Είναι εκλεγμένο μέλος ή γραμματέας του Παραρτήματος του Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος από το 1995 και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΥΤΕ
Έχει συμπράξει στην υποβολή, στον συντονισμό και στην υλοποίηση σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε. και αφορούσαν την κατάρτιση και επανένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων, αλλά και στην εξειδίκευση εργαζομένων, σε συνεργασία και με Δήμους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα