Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ

Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου είναι πλέον μια πραγματικότητα. Μετά από τρεις πετυχημένες εκδηλώσεις-σεμινάρια και τα επίσημα εγκαίνια, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο διεθνές καλοκαιρινό σχολείο υπό τον τίτλο Crete Writing Workshop, διάρκειας δέκα ημερών.
Το εν λόγω καλοκαιρινό σχολείο, το οποίο ήταν μια πρωτοβουλία καθηγητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης και του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το ΙΕΤ, παρακολούθησαν 15 φοιτητές Δημοσιογραφίας και νέοι δημοσιογράφοι από πέντε χώρες.
Στην υλοποίηση του καλοκαιρινού σχολείου συνέβαλαν επίσης το Ίδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα, η εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας στη μνήμη του επί δεκαετίες εκδότη της Παναγιώτη Δημητρακόπουλου και η εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”. Η εφημερίδα “Πατρίς” του Ηρακλείου, επίσης, με την διοργάνωση της ολοήμερης επίσκεψης στην Κνωσό και το αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών ενίσχυσε επιπλέον την πρωτοβουλία, καλύπτοντας τα έξοδα μίας συνεργάτιδάς του, όπως και το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου το οποίο απέστειλε Λέκτορά του να παρακολουθήσει την εν λόγω δραστηριότητα και να διερευνηθούν τρόποι μελλοντικής συνεργασίας. Στη συνολική προσπάθεια ίδρυσης και λειτουργίας του ΙΕΤ συνέβαλαν και άλλοι φορείς για τους οποίους αναφορά έχει ήδη γίνει και θα γίνει εκτενώς σε ένα μελλοντικό άρθρο-απολογισμό.
Οφείλουμε όμως μία ιδιαίτερη αναφορά στον ΟΠΑΠ ο οποίος στα πλαίσια της κοινωνικής του δραστηριότητας και αφού αξιολόγησε θετικά την πρωτοβουλία επιχορήγησε τις προσπάθειες του ΙΕΤ. Σε μία δύσκολη περίοδο όπου η δημόσια υποστήριξη του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου είναι ανύπαρκτη, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, η οικονομική στήριξη του ΟΠΑΠ ήταν άμεση και καταλυτική. Έδωσε πνοή και ώθησε όλους εμάς που εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε τους στόχους, για μια καλύτερη δημοσιογραφία, για ένα δυναμικό και παρεμβατικό επαρχιακό Τύπο, για την ανάδειξη των πολιτισμικών και περιβαλλοντικών στοιχείων και δραστηριοτήτων της χώρας. Συγχαρητήρια στο Πρόεδρο και το ΔΣ του ΟΠΑΠ. Ιδιαιτέρως στο Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού κ. Γιάννη Σπανουδάκη και τους συνεργάτες του.
Α.Σ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες