Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα
παράνομου τζόγου
Κύκλωμα παράνομου τζόγου εξαρθρώθηκε στο δήμο Φοίνικα. Οι δύο Ρεθυμνιώτες, 37 και 21 ετών, συνελήφθησαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στον Πλακιά και στο Ρέθυμνο από άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του ΤΑΕ Ρεθύμνου. Στην κατοχή των δύο ατόμων βρέθηκαν μπλοκ χειρόγραφων σημειώσεων, με ονόματα παικτών, κωδικούς αγώνων πονταρίσματος με αντίστοιχα χρηματικά ποσά και μηνύματα εντολών.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
25 χρόνια ΙΓΜΕ
Δυόμισι δεκαετίες προσφοράς στην Κρήτη έκλεισε ήδη το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, το οποίο τίμησε αυτή την επέτειο με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου χθες το πρωί, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστα Μαθιουδάκη.
Ο ίδιος, ανοίγοντας την εκδήλωση, σημείωσε τον κομβικό ρόλο που έχει το ΙΓΜΕ στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για την βιώσιμη ανάπτυξη.
Ο πρώην Υπουργός κ. Λευτέρης Βερυβάκης, που ήταν ο αρμόδιος υπουργός όταν έγινε η ίδρυση της περιφερειακής μονάδας δήλωσε ότι «Το ΙΓΜΕ βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και 25 χρόνια και θα συνεχίσει να είναι παρόν, φροντίζοντας τις ανάγκες του νησιού». Για τη νέα προγραμματική περίοδο, το Ι.Γ.Μ.Ε. έχει υποβάλει προτάσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ τεσσάρων έργων που αφορούν την Κρήτη. Μεταξύ αυτών είναι η παρακολούθηση των υπόγειων νερών του νησιού και η δημιουργία γεωπάρκου στα Χανιά, προκειμένου να ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα