Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με την οικονομική κρίση να φουντώνει τροφοδοτούμενη από τα “υφεσιακά”, αντιαναπτυξιακά μέτρα Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., οι μικρές επιχειρήσεις δίνουν καθημερινά μάχη για να κρατηθούν ζωντανές. Η έλλειψη ρευστότητας και η αύξηση αβεβαιότητας και ανασφάλειας του ελληνικού λαού έχουν επιφέρει δραματική μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων».
Τα παραπάνω επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου. Ακόμα επισημαίνουν: «Επειδή τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα πλήττουν καίρια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επειδή στην παρούσα φάση, η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Επειδή από την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων εξαρτώνται χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Είναι στις προθέσεις σας η άμεση παρέμβασή σας για παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχουν λάβει οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ από τα 3 στα 5 έτη, ώστε να καταστεί εφικτή η αποπληρωμή αυτών των δανείων;
Υπάρχει η πολιτική βούληση για τη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων;».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα