Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ

Άμφισσα
Ολοκληρώθηκε χθες η κατάθεση του ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην Άμφισσα, στη δίκη για τον φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο. Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όταν ο συνήγορος του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι καλλιεργείται κλίμα εναντίον του πελάτη του.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο ιατροδικαστής ολοκλήρωσε την κατάθεσή του λέγοντας πως αν το θύμα βρισκόταν στο σημείο που υποδεικνύουν οι αυτόπτες μάρτυρες και σε όρθια στάση, η βολίδα θα μπορούσε να έχει προσκρούσει αλλού κι όχι στην τσιμεντένια μπάλα του πεζοδρομίου, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι σε σημείο ψηλά, γιατί θα είχε αλλοιωθεί η κεφαλή της. Ο ιατροδικαστής ανέφερε, επίσης, ότι από έκθεση της αστυνομίας προκύπτει ότι ίχνη ψευδαργύρου και χαλκού εντοπίστηκαν μόνο στην τρίτη μπάλα του πεζόδρομου.
Σχολιάζοντας ο κ. Κούγιας την κατάθεση του μάρτυρα, είπε πως προέκυψαν δύο σημαντικά σημεία: πρώτον ότι αν η βολίδα δεν είχε εξοστρακιστεί θα κατέληγε τελικά στα πόδια του θύματος και επίσης ότι το θύμα επλήγη δευτερογενώς μετά δηλαδή από εξοστρακισμό της σφαίρας.
Η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, θα συνεχιστεί την Τρίτη με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα, συνομήλικου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Με την έναρξη της διαδικασίας σημειώθηκε ένταση, με αφορμή αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Χρήστος Μυλωνόπουλος για ανάκληση προηγούμενης απόφασης του δικαστηρίου που δεν δέχθηκε συγκατάθεση περίπου 25 μαρτύρων από τον κατάλογο που προσκόμισε η οικογένεια του θύματος, ως μη εγκαίρως γνωστοποιηθέντων.
Ο κ. Μυλωνόπουλος, επικαλέστηκε απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία, η γνωστοποίηση του καταλόγου μαρτύρων γίνεται άπαξ και ισχύει σε περιπτώσεις αναβολής, όπως εν προκειμένω. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μυλωνόπουλος, η Πολιτική Αγωγή υπέβαλε προχθές και σχετική αναφορά στον Αρειο Πάγο για το θέμα.
Η υπεράσπιση δια του κ. Κούγια αναφέροντας, πως η Πολιτική Αγωγή δημοσιοποίησε αμέσως την προσφυγή στον Αρειο Πάγο στον Τύπο, υποστήριξε πως από την πρώτη στιγμή, γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα σε βάρος του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Οπως είπε ο κ. Κούγιας, η Πολιτική Αγωγή έχει δυνατότητα να έχει τους καλύτερους δικηγόρους και πραγματογνώμονες. “Είμαστε βέβαιοι πως θα κριθούμε δίκαια, αλλά δεν ανέχομαι να είμαστε εμείς εδώ και η Πολιτική Αγωγή να έχει δυνατότητα να κάνει επισκέψεις σε γραφεία και να τις γνωστοποιεί αμέσως στον Τύπο. Τι δίκη θα κάνουμε έτσι; Και εκατό μάρτυρες να φέρει εδώ η Πολιτική Αγωγή η αλήθεια είναι μία”.
Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως από την αρχή στον χειρισμό της υπόθεσης έγιναν λάθη και από πολιτικούς από τον φόβο των επεισοδίων στην Αθήνα, ενώ σχολιάζοντας παλαιότερο δημοσίευμα στον Τύπο, που υπαινισσόταν “στημένη” υπέρ του κατηγορουμένου δίκη, είπε χαρακτηριστικά “τι να στήσει αυτός ο φουκαράς, που κρύβεται η οικογένειά του στη Μάνη”.
Το δικαστήριο αποφάσισε την εξέταση των μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής, οι οποίοι τελικώς όπως ζήτησε ο κ. Μυλωνόπουλος θα είναι έντεκα μεταξύ των οποίων αυτόπτες στο περιστατικό αλλά και δημοσιογράφοι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες