Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 52 ΕΤΩΝ

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 52 χρόνων, η “ψυχή” του βιβλιοπωλείου “Σχήμα”, Γιάννης Βερυβάκης.
Ο θάνατός του αφήνει ένα τεράστιο κενό στην πόλη των Χανίων.
Και αυτό διότι ο Γιάννης Βερυβάκης, ο οποίος χτυπήθηκε από τον καρκίνο, πέραν από ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου της πόλης, ήταν και εμπνευστής πολιτισμικών δράσεων και όχι μόνον. Το μεν βιβλιοπωλείο είχε οργανώσει αμέτρητες δραστηριότητες, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συγγραφέων, προβολές ταινιών αλλά και μουσικές εκδηλώσεις.
Παράλληλα, έχοντας μια σημαντική αλλά αθόρυβη διαδρομή, ο Γιάννης Βερυβάκης στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με ομάδα Χανιωτών δημιούργησε την πολιτισμική ομάδα: “Αμηχανία” η οποία είχε προχωρήσει σε διάφορες εκθέσεις, όπως το 1990 σε συνεργασία με τον αείμνηστο Μιχάλη Γρηγοράκη, έκθεση στον Δημοτικό Κήπο με θέμα τον Χανιώτικο Τύπο την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Την ίδια περίοδο η “Αμηχανία” είχε οργανώσει κινηματογραφικές προβολές ποιοτικών ταινιών στο Βενιζέλειο Ωδείο και στον κινηματογράφο του “Κήπου”.
Επίσης ο Γιάννης Βερυβάκης ήταν ιδρυτικό μέλος του πρώτου μη κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού που λειτούργησε στα Χανιά. Συγκεκριμένα, του συλλογικού-νεανικού εναλλακτικού σταθμού: “Χανιά fm 88,8”, που εξέπεμπε από το 1998 έως το 1990 στη συχνότητα των 88,8 MHz στα Fm. Ο σταθμός αυτός είχε συγκεντρώσει δεκάδες Χανιώτες “παραγωγούς” που εκφράζονταν με τεράστια απήχηση στη νεολαία της εποχής ενώ η συνέχειά του στο επίπεδο της εναλλακτικής τοπικής ραδιοφωνίας ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός: “Μύγα στα fm” η “Fly fm” στη συχνότητα των 90,0 Mhz.
Η κηδεία του Γιάννη Βερυβάκη θα γίνει σήμερα στις 4 μ.μ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες