Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αθήνα
Ανακαλείται, με απόφαση του Γ. Παπακωνσταντίνου, η αποδοχή της γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος, με την οποία προτεινόταν η αποδοχή υπό όρους της πρότασης της Μονής Βατοπεδίου για επιστροφή στο Δημόσιο όσων ακινήτων-από τα ανταλλαγέντα με τη Βιστωνίδα- βρίσκονταν στην κατοχή της, με παράλληλη δήλωση ότι το ζήτημα της κυριότητας της λίμνης θα λυνόταν στα Δικαστήρια.
“Η γνωμοδότηση είχε γίνει αποδεκτή από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στις 4 Σεπτεμβρίου 2009, και είχε σταλεί για εκτέλεση στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου την τελευταία εργάσιμη ημέρα, πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, δηλαδή στις 2 Οκτωβρίου 2009.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μόλις πληροφορήθηκε την έναρξη της διαδικασίας εκτέλεσης της γνωμοδότησης, ζήτησε πλήρη ενημέρωση από τις υπηρεσίες και διέταξε στις 9 Δεκεμβρίου 2009 την αναστολή κάθε περαιτέρω ενέργειας.
Η ανάκληση της αποδοχής έγινε γιατί το Δημόσιο δεν συναλλάσσεται, ούτε συμβιβάζεται με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, για τα προφανή και αδιαμφισβήτητα δικαιώματα του, τόσο στις κοινόχρηστου χαρακτήρα εκτάσεις της λιμνοθάλασσας, όσο και στις παραλίμνιες εκτάσεις, καθώς και στα ακίνητα, που με τις γνωστές, μεθοδευμένες ενέργειες της προηγούμενης Κυβερνησης, περιήλθαν στην κατοχή της Μονής ή τρίτων.
Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε εντολή στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να συγκροτήσει Ομάδα Εργασίας από μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υπό την εποπτεία Αντιπροέδρου, που θα προβεί άμεσα σε όλες τις δικαστικές και διοικητικές ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα του Δημοσιου για τα ακίνητά του, που αποτέλεσαν αντικείμενο εγκληματικών, παράνομων και άκυρων συναλλαγών εκ μέρους της προηγούμενης Κυβέρνησης και τρίτων, η ευθύνη των οποίων διερευνάται ήδη από τη Βουλή και την ποινική Δικαιοσύνη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα