Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΔ

Αθήνα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, εφόσον αποδειχτεί ότι διεγράφησαν τα χρέη της εταιρείας, αφήνει η κυβέρνηση για την “Ακρόπολις – Χρηματιστηριακή”, ενώ τη διερεύνηση της υπόθεσης αναλαμβάνουν οι εισαγγελείς. Την ίδια ώρα η διαγραφή των 5,5 δισ. προκάλεσε στη Βουλή την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται για διαγραφή, αλλά για αναστολή είσπραξης, λόγω προσφυγής της εταιρείας στη Δικαιοσύνη, είπε στη ΝΕΤ ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, ωστόσο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, που έκανε την αποκάλυψη στην Οικονομική επιτροπή της Βουλής, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, επέμεινε πως από τα έγραφα της ΔΟΥ προκύπτει διαγραφή του προστίμου.
Σφοδρή ήταν στη Βουλή και η αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνου Τζαβάρα και Πέτρου Ευθυμίου αντίστοιχα, με αφορμή το θέμα της διαγραφής του προστίμου 5,5 δισ. ευρώ της «Ακρόπολις – Χρηματιστηριακή».
Κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για το θέμα της διοικητικής διαίρεσης της χώρας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Τζαβάρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «λειτουργεί ως βροχοποιός συκοφαντικών μηνυμάτων και λειτουργεί ανεύθυνα». Μίλησε για «λάσπη, που ρίχνεται στη ΝΔ, από όσα επινόησε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης». Απαντώντας ο εκπρόσωπος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «Αν θέλετε να λειτουργήσετε ως νομικοί παραστάτες της “Ακρόπολις” ή των golden boys, έχετε κάθε δικαίωμα, είναι πολιτική σας επιλογή, αλλά θα υποστείτε και τις συνέπειες».
Ο κ. Ευθυμίου πρόσθεσε πως όλες οι υποθέσεις των ομολόγων βρίσκονται υπό διερεύνηση, αφού αποτελούν θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης. «Η κυβέρνηση δεν τοποθετείται επί του θέματος, πριν ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση. Όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις είναι ανοικτές και θα διερευνηθούν, ώστε να πάψει αυτό το ηθικό και πολιτικό απόστημα», κατέληξε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα