Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΖΑΓΟΡΙΤΗ

Αθήνα
Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, προχώρησαν χθες οι κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Λευτέρης Ζαγορίτης, που ανέφερε ότι στο ημερολόγιο του πρώην διευθυντή της Siemens Ελλάς, το 2007, είχαν καταχωρηθεί τα ονόματα του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και του γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ και παρέπεμπε σε τηλεφωνικές επαφές που είχε και με τους δύο ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.
Τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης, Ροβέρτο Σπυρόπουλο κάλυψε πλήρως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το δημοσίευμα επικαλείται εγγραφές σε σελίδες του ημερολογίου του κυρίου Χριστοφοράκου, οι οποίες παραπέμπουν σε τηλεφωνικές του επαφές με τον γραμματέα της ΝΔ και τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας οι εγγραφές στο ημερολόγιο έγιναν λίγες ημέρες πριν  τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007:
“Στη σελίδα του ημερολογίου του τέως διευθύνοντος συμβούλου της Siemens με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2007 κρατιέται η σημείωση: «Ζαγορίτης 10 – 10.30», ενώ δίπλα γράφεται ώρα 9 μ.μ. Σε άλλη σελίδα με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2007 κρατιέται άλλη σημείωση από τη γραμματεία του Μ. Χριστοφοράκου: «Σπυρόπουλος Ροβέρτος, γεν. διευθυντής ΠΑΣΟΚ», ενώ καταγράφονται ένα σταθερό και ένα κινητό τηλέφωνό του «για επαφή», αναφέρει στο άρθρο της η κ. Αριστέα Μπουγάτσου.
“Σχετικά με το σημερινό (28.1.2010) δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας”, με κατηγορηματικό τρόπο, δηλώνω απερίφραστα ότι ουδεμία τηλεφωνική ή διαζώσης επαφή είχα ποτέ με τον κ. Χριστοφοράκο, τον οποίο και δεν γνωρίζω προσωπικά”, τονίζει σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του κόμματος και γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Σπυρόπουλος. Πλήρη κάλυψη στον κ. Σπυρόπουλο παρείχε με δηλώσεις του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
“Ως κυβέρνηση συντασσόμαστε με την απάντηση του κ. Ρ. Σπυρόπουλου και, εν πάση περιπτώσει, δεν μπορούμε να συζητάμε βάσει αντιγράφων κάποιου ημερολογίου, έτσι όπως παρουσιάζεται”, δήλωσε ο κ. Πεταλωτής και συμπλήρωσε: “Γενικώς αυτό που ισχύει -και δεν το λέμε σήμερα που είναι γραμμένο το τηλέφωνο του κ. Σπυρόπουλου- είναι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Και εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, είμαστε προσεκτικοί, όταν μάλιστα υπάρχει μια υπόθεση πολλών χρόνων σε εξέλιξη, άρα υπάρχουν πολλές παράμετροι, άρα η προσοχή μας πρέπει να είναι ιδιαίτερη, άρα το να υπάρχει ένα τηλέφωνο γραμμένο σε ένα ημερολόγιο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα”. Με εξίσου κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε το δημοσίευμα και ο γραμματέας της ΝΔ. «Με αφορμή τα όσα είδαν το “φως” της δημοσιότητας, ξεκαθαρίζω ότι δεν γνωρίζω τον κ. Χριστοφοράκο και δεν είχα ποτέ καμία επικοινωνία μαζί του», τόνισε ο κ. Ζαγορίτης. “Η κυκλοφορία, εσχάτως, διαφόρων στοιχείων που αφορούν στη «δράση» του κ. Χριστοφοράκου επιβεβαιώνει το ότι ο κ. Ζαγοριανός είχε πλούσιο υλικό το οποίο φύλαγε ως «κόρη οφθαλμού», μακριά από τη δημοσιότητα”, σχολίασε ο ΛΑΟΣ. Η δημοσιοποίηση σελίδων από το ημερολόγιο του κυρίου Χριστοφοράκου, όπως και η ευχαριστήρια επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, προκαλούν συζητήσεις, λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης από την αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Μια εβδομάδα δε μετά τη δημοσίευση της επιστολής Καραμανλή, για πρώτη φορά επισήμως εκδηλώνεται σήμερα κομματική στήριξη, ενώ στο εσωτερικό της ΝΔ η γκρίνια εντάθηκε μετά τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Στο μεταξύ, με απόφαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου συστάθηκε Εξεταστική Επιτροπή «για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens στο σύνολό της». Μετά τις έγγραφες υποδείξεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτείται ως ακολούθως: Από το ΠΑΣΟΚ: Αηδόνης Χρήστος, Βαλυράκης Ιωσήφ, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Κεγκέρογλου Βασίλειος, Μακρυπίδης Ανδρέας, Νικητιάδης Γεώργιος, Οικονόμου Παντελής, Παπαγεωργίου Αθανάσιος, Ρήγας Παναγιώτης, Τσόνογλου – Βυλλιώτη Βασιλική. Από τη ΝΔ: Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Νεράντζης Αν., Καλαφάτης Σταύρος, Αποστολάκος Γρηγόριος, Καμμένος Παναγιώτης, Σταϊκούρας Χρήστος. Από το ΚΚΕ: Παφίλης Αθανάσιος Από τον ΛΑ.Ο.Σ.: Αϊβαλιώτης Κων/νος Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Παπαδημούλης Δημ.
Η Εξεταστική Επιτροπή θα έχει τις εξουσίες και τις υποχρεώσεις των άρθρων 144 έως και 148 του Κανονισμού της Βουλής. Η πρώτη συνεδρίασή της ορίστηκε για την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ.
Θα υποβάλει το σχετικό πόρισμά της μέχρι την 17η Μαρτίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα