Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
Ληστεία σε ταχυδρομείο
Θεσσαλονίκη
Ληστεία σημειώθηκε στο Ταχυδρομείο Φωτολίβου Δράμας. Δύο άγνωστοι δράστες, αφού έσπασαν τη τζαμαρία του ταχυδρομικού γραφείου, εισήλθαν σ? αυτό και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρήματα απ’ το ταμείο και την τσάντα της υπαλλήλου. Μέσα στην τσάντα υπήρχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της έγγραφα. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε τρίτος συνεργός τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Αγελάδα σκότωσε κτηνοτρόφο
Θεσσαλονίκη
Αγελάδα σκότωσε 40χρονο κτηνοτρόφο, στις Σέρρες. Η σορός του θύματος βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέσα σε στάβλο στην αγροτική περιοχή του χωριού Λευκώνα. Από την νεκροψία- νεκροτομή που έγινε σήμερα προέκυψε ότι το θύμα έφερε κατάγματα στο στέρνο και στα πλευρά ενώ υπέστη ρήξη καρδιάς που επέφερε το μοιραίο. “Φαίνεται ότι μία απ’ τις αγελάδες που εξέτρεφε τον συμπίεσε πάνω σε σταθερό σημείο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του” σημείωσε ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης.

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
Ακόμη ένας κρατούμενος νεκρός
Απαγχονισμένος βρέθηκε στην τουαλέτα του κελιού του ένας 40χρονος Αλβανός που βρισκόταν υπό προσωρινή κράτηση. Σύμφωνα με καταγγελίες στην “Ε”, ο αυτόχειρας ζητούσε επί μέρες επίμονα να του παρασχεθεί ψυχολογική βοήθεια, ενώ η σορός του απομακρύνθηκε μέσα σε ένα σακί, γεγονός που προκάλεσε σοκ και αγανάκτηση στους συγκρατουμένους του. Οι υπόλοιποι έγκλειστοι του κελιού μεταφέρθηκαν αλυσοδεμένοι στο αρχιφυλακείο.

ΣΤΟ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”
Συναγερμός μετά από
τηλεφώνημα για βόμβα

Αθήνα
Συναγερμός σήμανε στις Αρχές του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, όταν έγινε γνωστό ότι αεροσκάφος της τουρκικής Sun Express, που εκτελούσε πτήση από Γερμανία στην Τουρκία, ζήτησε να προσγειωθεί στο «Μακεδονία» μετά από τηλεφώνημα για βόμβα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά στις 18.15 χωρίς πρόβλημα. Το αεροπλάνο μετέφερε 69 επιβάτες.

?
ΑΠΟ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΜΠ
Αντιδράσεις στη δικαστική
απόφαση για τα κολέγια

Αθήνα
Την έντονη αντίδρασή τους με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ιδιωτικού κολεγίου εκφράζουν ο πρόεδρος του Τεχνικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
Όπως τονίζουν οι κ. Αλαβάνος και Μουτζούρης, η τυχόν αναγνώριση ακαδημαϊκών ισοτιμιών σε πτυχιούχους ιδιωτικών Κολεγίων, συνιστά πλήρη παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος, της ελληνικής νομοθεσίας, συνθηκών και Οδηγιών της Ε.Ε. Σημειώνουν δε, ότι σε κάθε περίπτωση το ζήτημα θα κριθεί, πλέον, σε νομικό επίπεδο από το ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Όπως επισημαίνουν η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, όπως τουλάχιστον δημοσιοποιείται, οδηγεί σε ευθεία υποβάθμιση τα Πανεπιστήμια και τους αποφοίτους τους και αποτελεί παραβίαση της κοινής λογικής, του δικαίου και της ασφάλειας των έργων που ανατίθενται στους επιστήμονες. “Για την απόδοση μόνο επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους ξένων Πανεπιστημίων, τα οποία έχουν σχέση δικαιόχρησης με ελληνικά ΚΕΣ, προϋπόθεση είναι η αναγνώρισή τους από τις επαγγελματικές ενώσεις των ξένων κρατών, όπου θα πρέπει να εργαστούν επί σειρά ετών, ενώ η εν συνεχεία αναγνώρισή τους στη χώρα μας απαιτεί έλεγχο και εξετάσεις από το ΣΑΕΙΤΕ, ώστε να αποκτήσουν τη δυνατότητα για να ζητήσουν την εγγραφή σε επαγγελματικούς φορείς στην Ελλάδα”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ
Αλλεργιογόνος ουσία
σε είδη τροφίμων

ΑθΗνα
Την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας και συγκεκριμένα πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνης), η οποία όμως δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, ως όφειλε, εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα:
α) Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία “Σοκολάτα FRESH – Μαύρη σοκολάτα”, που παράγεται από την Fresh Ζαχαροπλαστεία ΑΒΕΕ. Το ανωτέρω προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 75 g και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 15-9-10.
β) Σοκολάτα με γλυκαντικά, με την εμπορική ονομασία “Pure chocolate Delhaise” Βελγίου, που διακινείται στην Ελλάδα από την ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ. Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες 33 g και με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03 – 2010.
γ) Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία “Riquet Μαύρη”, που διακινείται στην Ελλάδα από την Aldi Ελλάς Super Market Συμμετοχική ΕΠΕ & ΣΙΑ ΕΕ. Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 100 g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος : SEP 2010 / 21336.
δ) Σοκολάτα υγείας, με την εμπορική ονομασία “Χειροποίητη Σοκολάτα Υγείας Χ. Κοσμίδη – Ν. Γαβρίλη Χαλβάς Δραπετσώνας”. Το προϊόν διακινείται από την Χ. Κοσμίδη – Ν. Γαβρίλη Χαλβάς Δραπετσώνας, σε συσκευασίες των 90 g , με ανάλωση κατά προτίμηση έως 11 – 04 – 10.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Κοντά στην πλήρη εξιχνίαση
της δολοφονίας Χατζηκωστή

Λευκωσία
Κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή φαίνεται να βρίσκεται η κυπριακή αστυνομία μετά την αποκαλυπτική κατάθεση-ομολογία ενός εκ των τριών που κρατούνται ως ύποπτοι για το έγκλημα. Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν η δημοσιογράφος Έλενα Σκορδέλη, 42 χρονών, και ο αδελφός της Τάσος Κρασοπούλης, 37 χρονών, με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντος συμβούλου του Συγκροτήματος “ΔΙΑΣ”. Τα δύο αδέλφια αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση. Με δήλωσή τους, που ανέγνωσε ο δικηγόρος τους, ανέφεραν ότι δεν φέρουν ένσταση στην κράτησή τους, λόγω της επιθυμίας τους να βοηθήσουν την Αστυνομία στο ανακριτικό της έργο “για εξιχνίαση των πραγματικά εμπλεκόμενων” στην υπόθεση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Κρασοπούλης και η Σκορδέλη ήθελαν τη φυσική εξόντωση του Αντη Χατζηκωστή, “επειδή η Σκορδέλη εκδιώχθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό”.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
“Οχι” μηχανοκίνητα
τμήματα στις παρελάσεις

ΑθΗνα
Αποκλειστικά πεζοπόρα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων θα συμμετέχουν στις παρελάσεις των εθνικών εορτών και επετείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως τα μηχανοκίνητα μέσα των ενόπλων δυνάμεων πλέον θα επιδεικνύονται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους της έδρας τους. Όπως διευκρίνισε, η απόφαση αυτή ελήφθη για περιβαλλοντικούς αλλά και οικονομικούς λόγους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα