Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ
Παρέμβαση για τον παλαιό αιγιαλό Μηθύμνης – Κισάμου

Τη παραχώρηση της χρήσης του τμήματος γης μεταξύ του παλαιού αιγιαλού και της παραλίας, στους Δήμους Μηθύμνης και Κισσάμου, ζητά με χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης.
Στη σχετική αναφορά που κατέθεσε προς τους υπουργούς
Οικονομίας και Οικονομικών ο κ. Σκουλάκης, μεταξύ άλλων,επισημαίνει πως:
1. Οι δήμοι Μηθύμνης και Κισάμου σε συνεργασία με τον
ΟΑΔΥΚ προωθούν τη μελέτη ανάδειξης, ανάπλασης και προστασίας της παραλιακής ζώνης του κόλπου της Κισάμου, που αφορά τη πλήρη ανάπλαση -με ήπιες παρεμβάσεις- του παραλιακού
μετώπου του κόλπου της Κισάμου, η υλοποίηση της οποίας θα συμβάλλει στην ορθολογική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής -η οποία έως σήμερα παραμένει αναξιοποίητη, χωρίς σχεδιασμό και έργα υποδομής- ταυτόχρονα με την περιβαλλοντική προστασία αυτής.
2. Σημαντική παράμετρος για την υλοποίηση τής παραπάνω μελέτης αποτελεί η παραχώρηση, στους δύο Δήμους (Μηθύμνης, Κισάμου) της ζώνης του παλαιού αιγιαλού.
Τέλος σημειώνεται πως σχετικό αίτημα έχουν υποβάλλει προς τη Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και οι δύο δήμοι Μηθύμνης και Κισάμου.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Εξάλλου, την απόδοση σε ποδοσφαιρική χρήση του Εθνικού Σταδίου Χανίων ζήτησε χθες ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης με σχετική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού, στη βάση σχετικού έγγραφου του Δ.Σ. του Α.Ο. Χανιά και με δεδομένο ότι έως σήμερα δεν έχει υπάρξει παραλαβή -προσωρινή ή οριστική- του έργου της αντικατάστασης του χλοοτάπητα εξαιτίας μη πληρωμής του εργολάβου από τη ΓΓΑ.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ
Προγράμματα αθλητισμού

Ο Δήμος Κολυμβαρίου ανακοινώνει στους δημότες του, ότι θα λειτουργήσουν Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, κατά την περίοδο 2009-2010, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τμήματα :
1. Αθλητισμός και Παιδί με θέμα το Ποδόσφαιρο.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά ηλικίας 6-15 ετών.
Θα διδάξει Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο.
2. Αθλητισμός και Γυναίκα με θέμα τον Μαζικό Αθλητισμό.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι γυναίκες. Θα διδάξει
καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα τον Μαζικό Αθλητισμό.
Για εγγραφές και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δ. Κολυμβαρίου στην κα Παπαδοκωνσταντάκη Ανθή και στο τηλέφωνο 2824023823 και στην κα Καραντωνάκη Ιωάννα στο τηλέφωνο 2824340125
Εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30/1/2010 .

ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Καταγγελία για συλλήψεις
“Μετά από μια σύντομη περίοδο οργάνωσης του Φόρουμ Μεταναστών στην Παλιόχωρα, με έκπληξη είδαμε την αστυνομία να ασκεί κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών που ζουν και εργάζονται εκεί”, αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης και συνεχίζει:
“Με έκπληξη επίσης βλέπουμε τα κρατητήρια να γεμίζουν από μετανάστες, που το μόνο τους έγκλημα είναι η απουσία νονιμοποιητικών εγγράφων. Είκοσι ένας από αυτούς βρίσκονται σε δεύτερη μέρα απεργίας πείνας. Τη στιγμή που συζητιέται το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια, τη στιγμή που οι πιο αντιδραστικές φωνές έχουν δυναμώσει, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις ενέργειες και ζητά την άμεση αποφυλάκιση
όλων των μεταναστών που βρίσκονται στα κρατητήρια
εξαιτίας των νομιμοποιητικών εγγράφων τους”.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ημερίδα για το ΕΣΠΑ με ομιλία Αρναουτάκη
Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρο Αρναουτάκη διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διπλωματούχων Οικονομικών Επιστημών Νομού Χανίων σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΧ).
Το θέμα της ημερίδας είναι: “Προοπτικές και δυνατότητες αξιοποίησης του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κρήτης”.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της βράβευσης τριών σημαντικών προσωπικοτήτων για την κοινωνική, οικονομική και επιστημονική συνεισφορά τους στην Κρήτη και συγκεκριμένα τους: κ. Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντή του Εργαστηρίου Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, κ. Μιχάλη Μαρακάκη, πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και κ. Αλκίνοο Νικολαΐδη, διευθυντή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ).

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Σ.
Περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις
Από τη Γραμματεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου ανακοινώνεται ότι κατατέθηκαν:
Μετά από Απόφαση της Δ/νσης ΠΕ.ΧΩ. της Περιφέρειας Κρήτης η διαδικασία Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης των παρακάτω έργων:
(α) Ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, 3 αστεριών, δυναμικότητας 148 κλινών, εντός σχεδίου πόλεως Μάλεμε, Δ. Πλατανιά Ν. Χανίων, ιδιοκτησίας «ΤΡΙΓΩΝΟ Α.Ε.», υποκατηγορίας 3 της Δεύτερης (Β?) Κατηγορίας σύμφωνα με την ΚΥΑ Η.Π 15393/2332/5-8-2002, όπως συμπληρώθηκε από την ΚΥΑ με αριθ. οικ. 145799 (ΦΕΚ 1002/Β/18-7-2005).
(β) Ξενοδοχείο «CASTLE SUITES I» τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 2 αστεριών, δυναμικότητας 127 κλινών, εντός ορίων οικισμού Πλατανιά Δήμου Πλατανιά Ν. Χανίων, ιδιοκτησίας «ΑΦΟΙ ΣΧΕΤΑΚΗ Α.Ε.», υποκατηγορίας 3 της Δεύτερης (Β΄) Κατηγορίας σύμφωνα με την ΚΥΑ Η.Π 15393/2332/5-8-2002, όπως συμπληρώθηκε από την ΚΥΑ με αριθ. οικ. 145799 (ΦΕΚ 1002/Β/18-7-2005).
(γ) Εγκατάσταση διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού συστήματος εγκατεστημένης ισχύος 80 kwp στη θέση «Κουνουπιδιανά» Δ. Ακρωτηρίου Ν. Χανίων, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Jason Alpha Συμβουλευτική, Επενδυτική, Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία», υποκατηγορίας 3 της Δεύτερης (Β?) Κατηγορίας σύμφωνα με την ΚΥΑ Η.Π 15393/2332/5-8-2002, όπως συμπληρώθηκε από την ΚΥΑ με αριθ. οικ. 145799 (ΦΕΚ 1002/Β/18-7-2005).
2) Μετά από Απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης (Δ/νση ΠΕ.ΧΩ. Κρήτης), η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο «Βιοτεχνικό κτήριο με Αεροναυπηγικά και Ηλεκτρονικά συστήματα (Εμπορική και Κατασκευαστική Εταιρεία)», ιδιοκτησίας EADS-3 SIGMA Α.Ε., στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων (ΒΙΟ.ΠΑ.Χ.) Ο.Τ. 23 Δ. Σούδας Ν. Χανίων.
Σημειώνεται, δε, ότι η εφαρμογή των εν λόγω περιβαλλοντικών όρων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Σύσκεψη από ΠΑΜΕ
Συνεδρίασε χθες η Γραματεία Χανίων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και συζήτησε την οργάνωση απεργιακής κινητοποίησης στις 10 του Φλεβάρη. Καλεί εργαζόμενους σε ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, συνδικαλιστές, σωματεία, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενους,
αγρότες, συνταξιούχους σε πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 27 Γενάρη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 7 το απόγευμα “για να οργανώσουμε τη μάχη και την επιτυχία μιας απεργίας για να αποκρούσουμε τις νέες μειώσεις σε μισθούς, τις απολύσεις, τα νέα φορολογικά βάρη, το γκρέμισμα όσων έχουν απομείνει στα ασφαλιστικά δικαιώματα και σε συντάξεις.
Για την κρίση οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες. Υπεύθυνοι είναι οι μεγαλοβιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, τα τεράστια και αμύθητα κέρδη που συγκέντρωσαν από τη δική μας εκμετάλλευση. Αυτοί δημιούργησαν τα ελλείμματα και τα μεγάλα χρέη του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και τα προνόμια που τους δίνονται, με τις τεράστιες κρατικές χρηματοδοτήσεις.
Να διεκδικήσουμε:
Να πληρώσουν τώρα οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να φορολογηθούν τα κέρδη τους με 45%, τέρμα στις φοροαπαλλαγές και στα προνόμιά τους.
Κανένας σεβασμός, καμιά υπακοή στην πολιτική της ΕΕ, στα κόμματα που την υποστηρίζουν.
Εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς.
Εμείς οι εργαζόμενοι σ? όλους τους χώρους δουλειάς να μπούμε μπροστά, να οικοδομήσουμε την ενότητά μας με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, γιατί έχουμε τον ίδιο εχθρό και τον ίδιο δρόμο.
Για να κατακτήσουμε σύγχρονα δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας”.

ΣΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ Χανίων
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τα μέλη της ΕΛΜΕ Χανίων σε γενική συνέλευση την Δευτέρα 25/1/2010.
Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί απαρτία μελών για γενική συνέλευση σύμφωνα με το καταστατικό, ορίζει επαναληπτική ημερομηνία την Τετάρτη 27/1/2010.
Η Γενική συνέλευση θα γίνει στο Εργατικό κέντρο στις 7:30 το απόγευμα. Θα συζητηθεί η εισήγηση του ΔΣ της
ΟΛΜΕ προς τις Γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και θα τεθεί σε ψηφοφορία το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Διαγωνισμός μαθηματικών
Σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 στις 9π.μ. στο 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων (Κουμπές) θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση του διαγωνισμού στα Μαθηματικά, με την επωνυμία “Ευκλείδης”.

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ανθρωπιστική βοήθεια σε Αϊτή – Αλβανία
Ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό την Αϊτή που επλήγη από τον φονικό σεισμό και την Αλβανία στην οποία σημειώθηκαν τεράστιες πλημμύρες θα συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία τοπικών φορέων στο δημαρχείο Χανίων.
Οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων απηύθυναν κάλεσμα χθες το μεσημέρι στους Χανιώτες να ενισχύσουν την προσπάθεια δείχνοντας τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους προσφέροντας τροφές μακράς διαρκείας, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, ρούχα και παπούτσια.
“Είναι σωστό ως τοπική Κοινωνία να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας, με τον δικό μας τρόπο, με δεδομένο ότι πολλές φορές ο Χανιώτικος λαός έχει εκφράσει την αγάπη του και τη συμπαράστασή του σε λαούς, οι οποίοι πραγματικά έχουν δυσκολίες. Προβληματισθήκαμε πάρα πολύ, διότι γνωρίζουμε την οικονομική κρίση, που υπάρχει, και τελικά μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια καταλήξαμε ν? απευθυνθούμε σ? όλους τους ανθρώπους. Όλη η Τοπική Κοινωνία και Εκκλησία θα πρέπει να δείξει τη
συμπαράστασή τους και παρακαλώ όλους τους ανθρώπους με το δικό τους τρόπο και όσο μπορούν να βοηθήσουν” ανάφερε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.
Για τη Νομαρχία, ο αντινομάρχης κ. Μ. Φραγκάκης τόνισε πως “θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να βοηθήσουμε τους δύο αυτούς λαούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πολύ χειρότερη κατάσταση”.
“Ως Δήμος Χανίων, μέσω του ΟΔΗΚΟΙΠ, θα ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους της Αϊτής και της Αλβανίας. Τα χρήματα αλλά και τα τρόφιμα θα μπορούν να δίνονται στους ναούς και στον ΟΔΗΚΟΙΠ ενώ στα ίδια σημεία θα γίνει η συγκέντρωση και των διαφόρων ειδών που συγκεντρώνονται. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε και ν? αγκαλιάσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση στις δύο αυτές χώρες” ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Β. Σαματάς, ενώ τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Ν. Χανίων κ. Τσίνα ανέφερε πως “από την πρώτη στιγμή που χτύπησα τις πόρτες, ήταν όλες ανοιχτές και ήταν πρόθυμοι όλοι να μας βοηθήσουν και να μας συμπαρασταθούν. Γνωρίζουμε ότι ο Χανιώτικος λαός είναι πολύ ευαίσθητος σε τέτοια θέματα”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες