Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ
Καταγγελία για κεραία
κινητής τηλεφωνίας
Καταγγελία για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εστάλη στον Εισαγγελέα Χανίων και κοινοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ από κατοίκους της περιοχής του Κλαδισού. Στο κείμενο που έχει 78 υπογραφές αναφέρεται:
“Οι κάτοικοι της περιοχής Κλαδισού, Νέας Χώρας
Χανίων καταγγέλλουμε την παρανόμως τοποθέτηση
καμουφλαρισμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας (εταιρείας Vodafone) στην περιοχή μας, σγκεκριμένα επί της οδού Σπύρου Μουστακλή. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή της λόγω της ακτινοβολίας που εκπέμπει και που είναι βλαπτική για την υγεία ημών και των παιδιών μας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ακτίνα μικρότερη των 150 μέτρων από την κεραία βρίσκονται τόσο το 14ο Δημοτικό σχολείο Νέας Χώρας όσο και το νέο κλειστό γυμναστήριο Χανίων! Επίσης ο χώρος που βρίσκεται η ηλεκτρική εγκατάσταση της κεραίας στο υπόγειο της νεοανεγειρόμενης
οικοδομής, είναι περιφραγμένος πρόχειρα και ανεπαρκώς, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή των παιδιών της γειτονιάς. Με βάση τα παραπάνω και λόγω του επείγοντος της υπόθεσης παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας”.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ημερίδα για το ΕΣΠΑ
με ομιλία Αρναουτάκη
Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρο Αρναουτάκη διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διπλωματούχων Οικονομικών Επιστημών Νομού Χανίων αύριο Σάββατο στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΧ).
Το θέμα της ημερίδας είναι: “Προοπτικές και δυνατότητες αξιοποίησης του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κρήτης”.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία τής βράβευσης τριών σημαντικών προσωπικοτήτων για την κοινωνική, οικονομική και επιστημονική συνεισφορά τους στην Κρήτη και συγκεκριμένα τους: κ. Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντή του Εργαστηρίου Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, κ. Μιχάλη Μαρακάκη, πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και κ. Αλκίνοο
Νικολαΐδη, διευθυνή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ).

ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ
Συνάντηση Σφακιανών
H Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία Σφακίων ανακοίνωσε ότι σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010 στις 5:30 το απόγευμα θα γίνει ενημερωτική συνάντηση των Σφακιανών των Χανίων στο καφέ-παντοπωλείο: “Το Μπακάλικο της Χρυσοπηγής”, που βρίσκεται στην οδό Πατρ. Βαρθολομαίου 26 στη Χρυσοπηγή (στο δρόμο για Ξυλοκάμαρα).

ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ
Πρώτη εκδήλωση στο ΙΕΤ

Η πρώτη εκδήλωση – διημερίδα στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου θα γίνει αύριο και μεθαύριο με θέμα: “Νέες Τεχνολογίες και Περιφερειακός Τύπος: Επιχειρηματικές στρατηγικές στην ψηφιακή σύγκλιση”. Η διημερίδα οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ) στους Άγιους Πάντες Αποκορώνου Χανίων, παρουσία εκδοτών και δημοσιογράφων του περιφερειακού Τύπου, καθηγητών πανεπιστημίων και ερευνητών γύρω από θέματα επικοινωνίας και ΜΜΕ, εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας των Χανίων, αλλά και ειδικών σε θέματα ψηφιακής εκτύπωσης, εφαρμογών και σχεδιασμού των εφημερίδων.
Η διημερίδα αφορά τις σύγχρονες τεχνολογίες και τη συμβολή τους στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του περιφερειακού Τύπου, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία. Αποτελεί την πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων, ημερίδων και σεμιναρίων που θα συνεχίσουν να τελούνται στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στα Χανιά, μέχρι και την οργάνωση των επίσημων εγκαινίων του που αναμένονται στα τέλη της άνοιξης. Το ΙΕΤ θα συνεχίσει να αναπτύσσει δράσεις στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας για τις προοπτικές ανάπτυξης του επαρχιακού Τύπου στην Ελλάδα και όχι μόνο. Να σημειωθεί ότι η διημερίδα είναι ανοιχτή για τους δημοσιογράφους και συνεργάτες όλων των Μέσων Ενημέρωσης. Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της διημερίδας με θέμα “Νέες Τεχνολογίες και Περιφερειακός Τύπος: Επιχειρηματικές Στρατηγικές στην Ψηφιακή Σύγκλιση”, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, η εκπομπή “Κρήτη – Ευρώπη” που θα μεταδοθεί σήμερα, 6 – 7 το απόγευμα, από την ΕΡΑ Ηρακλείου και την ΕΡΑ Χανίων έχει ως θέμα “Τα οράματα που έγιναν έργα”. 

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΟΥΔΑΣ
Σεμινάριο
ψυχικής υγείας

Συνεχίζονται σήμερα, στις 6 το απόγευμα, τα σεμινάρια ψυχικής υγείας στον Δήμο Σούδας. Συγκεκριμένα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου με θέμα: “Η διαχείρηση της πολιτισμικής διαφοράς στην κοινωνία και το σχολείο. Προκαταλήψεις και στερεότυπα”.
Εισηγητής: Δαμανάκης Μιχάλης, καθηγητής Διαπ/κης Παιδ/κης στο Παιδ/κο Τμήμα Δημ/κης Εκπ/σης Παν/μίου Κρήτης, δ/ντής του Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
Εκκληση βοήθειας
για την Αϊτή

Επείγουσα έκκληση για παροχή βοήθειας στη σεισμόπληκτη Αϊτή απηύθυνε με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: “Ο καταστροφικός σεισμός των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε στις 12 Ιανουαρίου την Αϊτή, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων, ο ακριβής αριθμός των οποίων είναι εξαιρετικά δύσκολο για την ώρα να υπολογιστεί. Οι πληγέντες, ωστόσο, αναμένεται να φτάσουν σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία τα 3 εκατομμύρια. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) κατέθεσε σε πρώτη φάση, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών το ποσό των 50.000 ευρώ στη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει στους πολίτες έκκληση οικονομικής συμπαράστασης, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρήσης βοηθείας που οργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στην πληγείσα περιοχή. Οσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν στον εξής τραπεζικό λογαριασμό του ΕΕΣ:
? ALPHA Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού: 101-00-2002-005560.
Οι καταθέσεις πρέπει να φέρουν την ένδειξη: «Ανθρωπιστική Βοήθεια στην Αϊτή».
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων, τηλ. 2103621681 – 2103615606. Τηλέφωνα του Τμήματος Χανίων Ε.Ε.Σ.: (28210)43321 και 52550″.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
Μαραθώνιος
αλληλεγγύης

Η τηλεόραση Σκάι και η UNICEF διοργανώνουν Μαραθώνιο Αλληλεγγύης τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου από 9 π.μ. έως 12 τα μεσάνυκτα. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι και το 1 ευρώ έχει αξία!
Λογαριασμοί Τραπεζών
? ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 169/480023-04
? ALPHA BANK: 115 002002 022472 (διαδικασία Κ03)
? ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 017 04 00593488
? ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-045921-741
? EMPORIKI BANK: 66360008
? EUROBANK: 0026.0102.13.0200612226 
Από ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΤΕ (χρέωση 3,56 ευρώ με ΦΠΑ):
? Αριθμός 901 11 17 17 17
SMS:
? Στείλτε ΑΙΤΗ με μήνυμα στο 19454 (1,19 ευρώ με τον ΦΠΑ).

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες