Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.
Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ. και τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Ομάδας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, η αλλαγή του καιρού, που εκδηλώθηκε από χθες με έντονες βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, εντάσεως 6 – 7 Μποφόρ, σήμερα θα παρουσιάσει ύφεση, η οποία ωστόσο θα είναι παροδική.
Πιο αναλυτικά:
Για σήμερα, προβλέπεται τοπικά πρόσκαιρη ύφεση, με βροχοπτώσεις, οι οποίες θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 6 – 7 Μποφόρ.
Για αύριο και από τις μεσημεριανές ώρες, προβλέπεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, με πτώση της θερμοκρασίας, όπου αναμένονται χιονοπτώσεις από υψόμετρο 900 – 1.000 μ. και πάνω, σταδιακή ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι θα στραφούν σε βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 7 και τοπικά 8 Μποφόρ και βροχοπτώσεις σε όλο τον Νομό.
Για την Κυριακή, προβλέπεται να διατηρηθούν τα ίδια φαινόμενα, με σταδιακή εξασθένηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α. Χανίων, η Υπηρεσία θα είναι σε επιφυλακή και ο κρατικός μηχανισμός σε αυξημένη ετοιμότητα.
Παράλληλα καλούνται οι Υπηρεσίες να είναι σε ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που ενδέχεται να παρουσιαστούν, και οι συμπολίτες μας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.
Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα:
– 199 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,
– 100 της Αστυνομικής Διεύθυνσης,
– 2821340130 του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α. Χανίων και τους κατά τόπους Δήμους και Κοινότητες.
Εν τω μεταξύ προβλήματα παρατηρούνται στην κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Αλικιανός – Σούγια, λόγω επικίνδυνων κατολισθήσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, λόγω των κατολισθήσεων, οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη στην περιοχή Καλό Νερό του Επαρχιακού Δρόμου Αλικιανός – Πρασές – Σούγια, θεωρείται απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας από το συγκεκριμένο σημείο επειδή υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ατυχήματος.
Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει μέχρι οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την αποκατάσταση του προβλήματος.
Η κυκλοφορία των οχημάτων και η εξυπηρέτηση των κατοίκων μπορεί να γίνεται από τον δρόμο Ταυρωνίτης – Συρίλι – Ντερές – Νέα Ρούματα και από τον δρόμο Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός – Πέτρα Σελί.
Παράλληλα στο σημείο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αλλαγής της χάραξης του δρόμου για οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες