Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

400 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Έντονη ανησυχία για τις επικείμενες αποχωρήσεις προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων (ΓΝΧ) εκφράζει ο σύλλογος εργαζομένων του ιδρύματος, εκπρόσωποι του οποίου επισκέφθηκαν σήμερα τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, καταγγέλοντας τον αποκλεισμό τους από την πρόσφατη σύσκεψη φορέων για την υγεία.
Μετά τις συναντήσεις ο πρόεδρος του συλλόγου Βαρδής Γεωργιακάκης, μιλώντας στα ΜΜΕ, τόνισε:
«Δεν είναι όλα καλά στο Νοσοκομείο Χανίων. Και καλό θα είναι την επόμενη φορά να μας καλέσουν και εμάς για να μάθουν από την μεριά των εργαζομένων πώς είναι η κατάσταση. Το Νοσοκομείο μας έχει πάρα πολλά προβλήματα και ένα από τα μεγαλύτερα είναι οι επικείμενες αποχωρήσεις του προσωπικού που θα ξεκινήσουν τα τέλη Οκτωβρίου» και εξηγήσει πως, η πρώτη μερίδα «αφορά 360 άτομα που αυτήν την στιγμή απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας με τις προσλήψεις που έγιναν λόγω κόβιντ. Η δεύτερη μερίδα εργαζομένων αφορά τους εμβολιασμούς, Αυτήν την στιγμή έχουμε πάρα πολλούς συναδέλφους, 400 άτομα περίπου όλων των ειδικοτήτων (κάποιοι ελάχιστοι είναι γιατροί). Αυτοί οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να έχουν παύση στην εργασία τους να βγουν σε διαθεσιμότητα».
Μάλιστα, όπως εξήγησε: «Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, κατά του εξαναγκασμού: Υπάρχουν πολλοί με θέματα υγείας, υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να το σκεφτούν για διάφορους λόγους. Δεν μπορούμε να στερήσουμε από το νοσοκομείο το προσωπικό αυτό, τους έχουμε πάρα πολύ ανάκγη.
Μιλάμε συνολικά για το μισό προσωπικό, αφού στο νοσοκομείο εργάζονται 1.310 άτομα.
Θέλαμε να μεταφέρουμε στους τοπικούς φορείς για την ανησυχία τα προβλήματα αυτά» κατέληξε.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες