Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

40.000 ευρώ στα ιδρύματα της πόλης

40.000 ευρώ είναι τα χρήματα που απέδωσαν χθες οι διοργανωτές του Santa Run σε τέσσερα ιδρύματα της πόλης, όσα είναι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την τελευταία δράση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου.
H  απόδοση των χρημάτων που ήταν σε μορφή μιας άτυπης επιταγής για το κάθε ίδρυμα των 10.000 ευρώ έκαστη, έγινε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου η οποία παρατέθηκε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από τα τέσσερα ιδρύματα (ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ “Μεγαλόχαρη”, Ορίζοντας) οι οποίοι και παρέλαβαν τις σχετικές επιταγές.
Ευχή, η οποία εκφράστηκε από διοργανωτές και φορείς είναι το Santa Run να συνεχίσει να διεξάγεται με την ίδια απήχηση, την οποία έχει μέχρι και σήμερα.
«Τα χρήματα δεν είναι πολλά, είναι όμως μια μικρή βοήθεια για τα σωματεία και τα παιδιά που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη», σημείωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Santa Run, Νεκτάριος Ξανθουδάκης. «Το κάθε σωματείο», συνέχισε, «ξέρει τις ανάγκες των παιδιών, παιδιά τα οποία έχουν προβλήματα είτε με κάποιας μορφής αναπηρία, είτε προβλήματα καρκίνου. Οι θεραπείες είναι πάρα πολύ ακριβές και τα χρήματα είναι ένα μικρό δώρο προς τα σωματεία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάθε εθελοντή, τους χορηγούς μας οι οποίοι ήταν πάρα πολλοί και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υπάρχει αυτή η διοργάνωση, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων και φυσικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε Αη Βασίλη που στήριξε αυτή την προσπάθεια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Ξανθουδάκης.
Επίσης, ένα ακόμη μέλος από το Δ.Σ. του Santa Run, ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Γιαννακάκης, σημείωσε ότι, «το Santa Run τελειώνει ουσιαστικά σήμερα, μια διοργάνωση η οποία ξεκίνησε από το περασμένο φθινόπωρο με πολλές εκδηλώσεις και με πολύ προσπάθεια από πολλά μέλη των Χανίων, μια προσπάθεια που κορυφώθηκε με την παρέλαση των Αη Βασίληδων και ολοκληρώνει τον κύκλο της με την απόδοση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν στα τέσσερα σωματεία που ωφελούνται από αυτές τις δράσεις».
Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, στάθηκε στο γεγονός το πώς ξεκίνησε το Santa Run, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάποιοι γελούσαν όταν πρωτοάκουσαν αυτή τη διοργάνωση. «Σε μια εποχή κρίσης για τη χώρα μας, κάποιοι άνθρωποι ευαίσθητοι σκέφτηκαν ένα πανηγύρι, μία γιορτή, η οποία μέσα από τη συμμετοχή του κόσμου, να μπορούσαν να βοηθηθούν τα σωματεία που προσφέρουν ένα τεράστιο έργο στον τόπο μας», σημείωσε ο κ. Βουλγαράκης. «Από τη μεριά μας, αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή αυτή την ιδέα, προσωπικά ο ίδιος, αλλά και σαν Περιφερειακή Ενότητα. Είναι ιδέες που μπορεί κάποιοι να τις άκουγαν και να γελούσαν στην αρχή αλλά δεν σκέφτονται το βάθος του χρόνου… Και γι’ αυτό συγχαίρω τα παιδιά που το ξεκίνησαν και επειδή συνεχίζεται αυτή η προσπάθεια», κατέληξε ο κ. Βουλγαράκης.
Η αντιδήμαρχος Χανίων, Ελευθερία Αλιφιεράκη, σημείωσε από την πλευρά της ότι «μια τέτοια διοργάνωση θα πρέπει ν’ αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας. Είναι μια διοργάνωση που γίνεται για ιερό σκοπό, στηρίζοντας τα ιδρύματα της πόλης μας. Ο Δήμος Χανίων στέκεται δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες και ελπίζω του χρόνου ο αριθμός των Αη Βασίληδων να διπλασιαστεί και να περάσουμε μηνύματα αισιοδοξίας όσον αφορά την αλληλεγγύη, που ειδικότερα στα Χανιά υπάρχει και περισσεύει».

1 Comment

 1. ΑΓΑΠΗΤΟ SANTA RUN ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ, ΟΡΦΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ, ΠΟΥ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΧΙΑΝΩΝ ΧΑΝΙΩΝ!
  ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ!

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
  ΓΑΛΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  MSC ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες