Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

3ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου

Το 3ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου / Cinema Summer Camp  θα υλοποιηθεί, όπως ανακοινώθηκε από τις 30 Ιουνίου  έως και τις 7 Ιουλίου 2024  στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «για 8 μέρες 25 έφηβοι/ες  ( μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, Α΄και Β΄Λυκείου) από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στο ΜΑΙΧ σε μια διεθνή συνάντηση γνωριμίας με την κινηματογραφική παιδεία με έμφαση στο Ντοκιμαντέρ, αλλά και τον Πολιτισμό, την Παράδοση, την Ιστορία και την Διατροφή της Κρήτης.

Στόχος του προγράμματος «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp» είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικές και βιωματικές δράσεις, α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ γ) βασικές αρχές οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας β) τον Πολιτισμό, την Παράδοση, την Ιστορία και την Διατροφή της Κρήτης.

Παράλληλα να αναπτύξουν δεξιότητες προβολής και προώθησης των παραπάνω άυλων στοιχείων του Κρητικού Πολιτισμού.
Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις συγκροτούν ένα 8ημερο πρόγραμμα, προσφέροντας τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.
Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα –κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ. Η

διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του CFF και συνδυάζει την εκπαίδευση στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη οπτικοακουστική παιδεία με την γνωριμία στην Κρητική Διατροφή, τον Αγροτουρισμό και την ήπια ανάπτυξη της Κρήτης.

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp»  αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει νέες τεχνολογίες, τέχνη και  τοπική ιστορία, διατροφή και πολιτισμό της Κρήτης, αγροτουρισμό και ήπια ανάπτυξη. Κυρίως αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους αλλά και για ενήλικες.  Ένας δυναμικός τρόπος να προσεγγίσουν οι νέοι την Κρήτη και μέσα από ένα τέτοιο δυνατό βίωμα να γίνουν πρεσβευτές της στο διηνεκές.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες να διεκδικήσουν μια από τις ΔΩΡΕΑΝ υποτροφίες συμμετοχής μέχρι 28 Απριλίου 2024.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην διεύθυνση:
https://summercamp.
Πληροφορίες και διευκρινήσεις : chaniafilmfestival.edu@


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα