Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ

Για πλήρη αδυναμία του συστήματος ασφαλείας στη χώρα μας, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Σήφης Βαλυράκης. Αφορμή είναι η επίθεση που έγινε στο πολιτικό του γραφείο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαλυράκης δήλωσε:
"Όπως γνωρίζετε, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, εξερράγη λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουλίου στην είσοδο του  πολιτικού μου γραφείου, που στεγάζεται στο 2ο όροφο της οδού Ομήρου 34 στην Αθήνα. Ευτυχώς από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.
Η τρομοκρατική αυτή επίθεση είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται εναντίον του πολιτικού μου γραφείου.  Είναι επίσης η δεύτερη που γίνεται εναντίον μου τους τελευταίους επτά μήνες (τον Νοέμβριο του 2008 καταστράφηκε ολοσχερώς με παρόμοια επίθεση το αυτοκίνητο μου που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο της οικίας μου στο Χολαργό ).
Η παραπάνω αναφερόμενη πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό μου γραφείο είναι η πέμπτη κατά σειρά τρομοκρατική επίθεση σε Βάρος μου.
Δεν γνωρίζω αν αυτή η επιμονή στο πρόσωπο μου έχει να κάνει με την έντονη αντιστασιακή μου δράση κατά της δικτατορίας.  
Δεν γνωρίζω αν είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι για πολλά χρόνια οι μηχανισμοί της Νέας Δημοκρατίας με είχαν συκοφαντήσει, με πλαστά έγραφα, ως δήθεν ενεχόμενο με την τρομοκρατία (υπάρχει σχετική ΕΔΕ της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών).   
Δεν γνωρίζω αν αυτό το στατιστικό παράδοξο, δηλαδή να είμαι το πρόσωπο που  έχει δεχθεί  τις περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις έχει να κάνει με την κοινοβουλευτική μου θητεία ή με την προηγούμενη θητεία μου ως Υπουργού Δημόσιας Τάξης.
Αυτό που καλά γνωρίζω, είναι ότι παρόμοιες  επιθέσεις αποκαλύπτουν  για μια ακόμη φορά την πλήρη αδυναμία του συστήματος ασφάλειας στη χώρα μας.  Είναι ενέργειες που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και της ομαλής δημοκρατικής εξέλιξης της χώρας μας.
Οι ενέργειες αυτές από τη μια ενισχύουν το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας και από την άλλη θα κινητοποιήσουν μοιραία μηχανισμούς καταστολής και περιορισμού των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ελλήνων  πολιτών".


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα