Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Αθήνα
Ανοιχτό αφήνουν ορισμένα στελέχη της ΝΔ το ενδεχόμενο να επανεξετάσει η κυβέρνηση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να δοθεί είτε αμνηστία είτε να υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση σε πολίτες που κατέχουν στοιχεία για υποθέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Δένδιας και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης φαίνεται να ακολουθούν διαφορετική γραμμή από το «όχι» της κυβέρνησης στην πρόταση Παπανδρέου για ευνοϊκότερη μεταχείριση όσων δίνουν στοιχεία και αποδείξεις για επίορκους πολιτικούς.
Κληθείς να σχολιάσει τα παραπάνω, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε: «Μας ενδιαφέρει ένα: Να χυθεί άπλετο φως. Να διερευνηθεί σε βάθος από την ελληνική Δικαιοσύνη, να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία, οπότε αν υπάρχουν ένοχοι, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Τίποτε άλλο».
Ερωτηθείς αν τα στελέχη που κινούνται εκτός γραμμής, καθώς η πρόταση αυτή χαρακτηρίστηκε «επικοινωνιακό πυροτέχνημα», ο κ. Αντώναρος απάντησε:
«Ερωτήθηκα για συγκεκριμένα πράγματα και τοποθετήθηκα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Πέρα από αυτό δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα τροφοδοτεί σενάρια, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».
Σχόλιο ΠΑΣΟΚ
Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση Δένδια για ενδεχόμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου, ώστε να δίνονται κίνητρα στους πολίτες, προκειμένου να δίνουν πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές, αλλά και τον αποκλεισμό τέτοιου ενδεχομένου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου:
«Κατ’ αρχήν η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει αν συμφωνεί ή όχι με την κατεύθυνση που είχαμε προτείνει (για «ειδική μεταχείριση») και κατά δεύτερον, η κυβέρνηση έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία αν δεν κάνει, θα την κάνουμε εμείς».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες