Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Απάντηση σε δημοσίευμα

Κύριε διευθυντά,

στο φύλλο της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2009 της έγκριτης εφημερίδας σας φιλοξενείτε επιστολή του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πλατανία κ. Πετράκη Ευάγγελου με τίτλο ΔΕΔΙΣΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Ο κ. Πετράκης επιμελώς αποκρύπτει ότι για τη μετατροπή της ΔΕΔΙΣΑ σε Α.Ε. το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα σε δύο συζητήσεις συμφωνεί απόλυτα, επομένως και στο συνέδριο των ΦΟΣΔΑ για τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων συμμετείχε και η ΔΕ.ΔΙ.ΣΑ με τη δική μας καθοριστική οικονομική συμμετοχή πρωτοπορεί στην τελική διάθεση από το εργοστάσιο.
Αποκρύπτει επίσης ότι το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία διαφωνεί για το καταστατικό της εταιρείας, στα σημεία της εκχώρησης αρμοδιοτήτων όπου δεν αναφέρεται ότι προηγείται η ανάθεση από τα Δημοτικά Συμβούλια και στη διάθεση των Μετοχών όπου ο Δήμος Χανίων παίρνει το 67% των μετοχών αυθαίρετα και παράνομα παρά τις ρητές διατάξεις της Κ.Υ.Α όπου αναφέρεται ότι οι αρμοδιότητες δίνονται μετά από ανάθεση των Ο.Τ.Α και οι μετοχές διανέμονται συνεκτιμουμένων του πληθυσμού και του όγκου απορριμμάτων έκαστου Δήμου.
Ακόμη αποκρύπτει ότι τουλάχιστον από το 1989 ο Δήμος μας έχει πληρώσει με υπέρογκες υπερτιμολογήσεις τις παρεχόμενες υπηρεσίες της ΔΕ.ΔΙ.ΣΑ, και έτσι η ΔΕΔΙΣΑ όχι μόνο ανταποκρίθηκε στις οικονομικές της υποχρεώσεις αλλά δημιούργησε αποθεματικό και περιουσία που σήμερα διανέμεται ανερυθρίαστα με ψίχουλα στους συμμετέχοντες.
Εγκαλεί τον δήμαρχο γιατί αντέδρασε στις αυθαιρεσίες αυτές, ενώ γνωρίζει ότι στην αποκομιδή χρεώνεται ο Δήμος μας με 200 χιλιόμετρα το δρομολόγιο ΧΑΝΙΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΑΚΡΩΤΗΡΙ – ΧΑΝΙΑ ή τη χρέωση εργαζομένων με ποσά άνω του 30% πέραν της μισθοδοσίας που εισπράττουν για δήθεν διοικητική υποστήριξη.  
Εγκαλεί τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που με σωστό προγραμματισμό και αναλογισμό αγόρασε δύο καινούργια απορριμματοφόρα, πραγματοποιεί την αποκομιδή με αυτεπιστασία χωρίς να χρεώνει τους δημότες μας ούτε με ένα ευρώ χρησιμοποιώντας τα υπερτιμολογημένα χρήματα που κατέβαλε στη ΔΕ.ΔΙ.ΣΑ.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι εντός των ημερών παραλαμβάνουμε γερανοφόρο φορτηγό για την αποκομιδή των στερεών αποβλήτων, των κλαδιών κ.λπ., ενώ έχουμε προγραμματίσει να αγοράσουμε καταστροφέα για τα κλαδιά και τα καλάμια, και επίσης τεμαχιστή στον πρότυπο χώρο των στερεών αποβλήτων που διαθέτει ο Δήμος.
Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τον Δήμο Πλατανιά απέχουν κατά πολύ από αυτές της ΔΕ.ΔΙ.ΣΑ με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον τομέα της καθαριότητας που συνεχώς γίνεται προσπάθεια βελτίωσης του τομέα με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος.
Φαίνεται να αγνοεί ο κ. Πετράκης ότι η αυτεπιστασία του Δήμου στην καθαριότητα έχει ποιοτικότερα αποτελέσματα και δίνει δουλειά σε μερικές δεκάδες δημότες μας με τα χαμηλότερα τέλη καθαριότητας;
Η παρούσα Δημοτική Αρχή βασισμένη σε σταθερές αξίες που πιστεύει δεν πρόκειται να αποποιηθεί ευθυνών για να εκχωρήσει δικαιώματα του Δήμου σε άλλους, αλλά προπαντός δεν θα καταστήσει τους δημότες μας β διαλογής πολίτες όπου άλλοι θα αποφασίζουν γι’´αυτούς και αυτοί μόνο θα πληρώνουν.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω εάν η επιστολή του κ. Πετράκη εκπορεύεται από άγνοια ή σκοπιμότητα αν και η άγνοια στην περίπτωσή του δεν συγχωρείται γιατί είναι μέλος και της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου και του Διαδημοτικού Συμβουλίου της ΔΕΔΙΣΑ, ό,τι όμως και να συμβαίνει από τα δύο Άξια η ψήφος που πήρε από τους δημότες του Δήμου Πλατανιά.
 

Με εκτίμηση
Ο δήμαρχος Πλατανιά
Γεώργιος Ε. Τσαγκαράκης
                                                                

Επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού για οικόπεδο
του Α’ Κυνηγετικού Συλλόγου

Κύριε υπουργέ,

σας είχα αποστείλει τα συμβόλαια αγοράς του οικοπέδου του Α’ Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων. Το αντίγραφο του Εθνικού Κτηματολογίου της Ελλάδας που φαίνεται ότι το οικόπεδο ανήκει στον Α’ Κυνηγετικό Σύλλογο Χανίων και το συμφωνητικό της Γ.Γ. Αθλητισμού με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χανίων που σεβάστηκαν όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Εθνικής Ενότητας και η κυβέρνηση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Εσείς δεν τηρήσατε τη συμφωνία και μας παραπέμψατε στο Υπουργείο Γεωργίας. Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν αναγνωρίζετε το συμφωνητικό μεταξύ Α’ Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων και Γ.Γ. Αθλητισμού. Αν αναγνωρίζετε το Εθνικό Κτηματολόγιο που φαίνεται η ιδιοκτησία του Α’ Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων και τα συμβόλαια αγοράς και του Υποθηκοφυλακείου Χανίων, καθότι το οικόπεδο του Εθνικού Σκοπευτηρίου ανήκει στον Κυνηγετικό Σύλλογο εκτός των 13 στρεμμάτων που αγοράστηκαν από τη Γ.Γ. Αθλητισμού. Ρωτάμε εάν το Υπουργείο Αθλητισμού αναγνωρίζει το συμφωνητικό με τη Γ.Γ. Αθλητισμού. Επίσης το Εθνικό Κτηματολόγιο της Ελλάδας που το οικόπεδο ανήκει στον Σύλλογο και τα συμβόλαια αγοράς του οικοπέδου.
Εσωκλείουμε συμφωνητικό μεταξύ Γ.Γ. Αθλητισμού και του Συλλόγου μας και αντίγραφο Εθνικού Κτηματολογίου.
Με τιμή
Μ. Καλλιγέρης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες