Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

29 Ιανουαρίου 1993: Καρτοτηλέφωνα σύντομα στα Χανιά

Μέσα από αυτή τη στήλη παρουσιάζουμε ειδήσεις τοπικές και όχι μόνο, από το αρχείο των “Χανιώτικων νέων”. Ειδήσεις του παρελθόντος, που κάποιες φορές έχουν… τρομακτική ομοιότητα με το σήμερα, είτε μας έκαναν εντύπωση διαβάζοντάς τις.

• 29 Ιανουαρίου 1993: Καρτοτηλέφωνα σύντομα στα Χανιά

Μπορεί το 5G να έχει ήδη μπει στη ζωή μας και στην Ελλάδα. Να έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων και να έχουν δημιουργηθεί αρκετές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το συγκεκριμένο θέμα ωστόσο πίσω στο 1993, εδώ στα Χανιά ένα άλλο θέμα απασχολούσε την τοπική επικαιρότητα και αυτό δεν ήταν άλλο από τα… καρτοτηλέφωνα!
Όπως διαβάζουμε στα “Χ.ν.” της 29ης Ιανουαρίου 1993 σε ρεπορτάζ με τίτλο ¨Καρτοτηλέφωνα σύντομα στα Χανιά”, «Σύντομα αρχίζει η αντικατάσταση των νομισματοδεκτών που λειτουργούν είτε σε υπαίθριους τηλεφωνικούς θαλάμους είτε σε χώρους, ιδιωτικών ή Δημόσιων υπηρεσιών, με νέας σύγχρονης τεχνολογίας καρτοτηλέφωνα». Στη συνέχεια του άρθρου ο συντάκτης εξηγεί τι είναι οι συγκεκριμένες συσκευές πρόκειται «για τηλεφωνικές συσκευές που λειτουργούν με τη χρησιμοποίηση ειδικής κάρτας αντί νομίσματος κι έχουν δυνατότητα διεξαγωγής Αστικών και Υπεραστικών – Διεθνών συνδιαλέξεων».
Μάλιστα, στο ρεπορτάζ συμπεριλαμβάνεται και η ανακοίνωση του ΟΤΕ για το συγκεκριμένο θέμα μέσα από την οποία ενημερώνει «ότι το πρόγραμμα εγκαταστάσεως καρτο-τηλεφώνων είναι μεσοπρόθεσμο και προβλέπει τη σταδιακή διασπορά τους σε όλη την πόλη (πλατείες, παραλίες, κεντρικούς δρόμους) για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού ενώ διευκρινίζεται ότι «οι ειδικές κάρτες θα πωλούνται από τα τηλεπ. Κέντρα του ΟΤΕ και από το δίκτυο πωλητών που θα οργανωθεί».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες