Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

25 Ιανουαρίου 1970: «Τηλεφωνική επικοινωνία μετά από 2:30 ώρες»

» Ειδήσεις από το παρελθόν, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των “Χ.ν.”

Μέσα από αυτή τη στήλη παρουσιάζουμε ειδήσεις τοπικές και όχι μόνο, από το αρχείο της των “Χανιώτικων νέων”. Ειδήσεις του παρελθόντος, που κάποιες φορές έχουν… τρομακτική ομοιότητα με το σήμερα, είτε μας έκαναν εντύπωση διαβάζοντάς τις.

Σήμερα για πρώτη φορά θα διαβάσουμε μία επιστολή η οποία δημοσιεύθηκε στο φύλλο των “Χανιώτικων νέων” της 25ης Ιανουαρίου του 1970 και σίγουρα θα ξυπνήσει σε πολλούς μνήμες καθημερινότητας από μία διαφορετική εποχή, όπου οι τηλεφωνικές κλήσεις είχαν λίγο πιο… περίπλοκη διαδικασία από ότι σήμερα.
Διαβάζουμε λοιπόν στην επιστολή που έχει στείλει ο Θ. Κ. Τοπογράφος – Μηχανικός με τίτλο «Τηλεφωνική επικοινωνία μετά από 2:30 ώρες».
«Την 19.1.70 ζήτησα στάς 21.20’ τηλέφωνο των Αθηνών εκ Χανίων και το αποτέλεσμα ήτο να πάρω το τηλέφωνο την 23.45’ ζητήσας ευθύνας δε παρά του υπαλλήλου μου απήντησε ως συνήθως ήτο χαλασμένη η γραμμή Καστελίου. Αυτό το έχω ακούσει από τον ΟΤΕ τουλάχιστον 5 ή 6 φορές. Ερωτώ αν, ήτο μία επείγουσα τηλεφωνική συνδιάλεξις δικαιολογείται ή καθυστέρησις των 2.30 ωρών; Παρακαλώ δημοσιεύσατε δυό λέξεις διά να σταματήση το άτοπον αυτό».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες