Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

2021….ένας ζοφερός χρόνος

Τα χρόνια περνούν….μας αποχαιρετά λοιπόν και το 2021. Ένας χρόνος που μας ταλαιπώρησε, μας δίχασε και θα πρέπει να μας προβληματίσει. Κατανοούμε σιγά σιγά, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Είναι πολλές οι μεταβλητές που μπορούν ν αλλάξουν τις ζωές μας. Είναι μια οποιαδήποτε πανδημία, που μπορεί να ξαναεπιστρεψει οποιαδήποτε στιγμή. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πόσες πανδημίες,…. λοιμούς και καταποντισμους έχει περάσει έως τώρα η ανθρωπότητα. Ας μην ξεχνάμε  ότι δεν είμαστε μόνο εμείς οι προσωρινοί κάτοικοι του πλανήτη …
Εδώ στις κοινωνίες του δυτικού κόσμου, της αφθονίας και του καταναλωτισμού, διαπληκτιζομαστε, αν θα πρέπει να εμβολιαστουμε ή όχι και δεν σκεφτόμαστε ότι, αυτά τα εμβόλια που εμείς αρνουμαστε, δεν έχουν την πολυτέλεια άλλοι λαοί να τα χρησιμοποιήσουν. Παραγνωρίζουμε ότι, όσο δεν εμβολιάζεται όλος ο πληθυσμός του πλανήτη, μπορεί να αναπτυχθεί μια νέα μετάλλαξη, σε κάποιο απόμακρο μέρος και σε δυο τρείς ώρες θα την έχουμε στην πόρτα μας. Βλέπετε λειτουργεί και σ’ αυτήν την περίπτωση, η περίφημη παγκοσμιοποίηση.
Ο χρόνος που φεύγει, πέραν της πανδημίας και της φτωχοποιησης αφήνει δυστυχώς και άλλα αρνητικά αποτυπώματα.
Αναζωπύρωση των εντάσεων και του ψυχρού πολέμου, μεταξύ των ισχυρών…. αιτία της σπατάλης χρημάτων για την πολεμική μηχανή και όχι για την υγεία…. αιτία της μετακίνησης των πληθυσμών, για να σωθούν από τίς πολεμικές συρράξεις. Μία μεγάλη μερίδα απ’ αυτούς δεν τα καταφέρνει….
Η Μεσόγειος τον χρόνο που πέρασε, έγινε ο υγρός τάφος για πάνω από 1500 πρόσφυγες. Για αυτούς τούς θανάτους ποιος θα μιλήσει ;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Άτοπο, Νεταξίτικο, έως απερίσκεπτο το άρθρο. Οι γνώστες τις ιστορίας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η λεγόμενη “επιστήμη” και τα επιτεύγματα της δεν κατασκευάστηκαν (τουλάχιστον αρχικά) για την ευημερία των πολιτών ουτε για την ευημερία των πολλών. Ακόμη και το μέσο που γράφουμε τώρα (Internet) κατασκευάστηκε αρχικά για τις ανάγκες του ψυχρού πολέμου. Όσον άφορα τα εμβολια που “αρνούνται” κάποιοι, αν αυτοί που τα προμοτάρουν και α επιβάλουν δεν είχαν ως βασική προτεραιότητα το τάισμα των ΜΜΕ παγκοσμίως (για διασπορά πανικού) και την νομική θωράκιση των εταιριών παρασκευής εμβολίων, αλλά αντίθετα εξόπλιζαν τα συστήματα υγείας, θα θεωρούνταν (ίσως) περισσότερο χρήσιμα (παρόλο που το παίξουν θεοί στα εργαστήρια παρασκευής ίων) ανά τον κόσμο σύμφωνα με τα λεγόμενα του κύριου Φάουτσι. Έτσι και σύμφωνα με αυτά που μας τάισαν τα (εξ αρχής) πληρωμένα ΜΜΕ της λίστας “ΠΕΤΣΑ” για έναν πολύ μεταδοτικό και επικίνδυνο ίο, θα περιμέναμε να δούμε εκατόμβες ανθρώπων νεκρούς στις δομές φιλοξενίας, και στα διαμερίσματα που στοιβάζονται ανά δεκάδες αλλοδαποί σε συνθήκες γαλέρας, αλλά δεν το είδαμε, αντίθετα είδαμε να πεθαίνουν στα νοσοκομεία μας έλλειψη προσωπικού φροντίδας λόγω που τους απέλυσαν επειδή δεν εμβολιάστηκαν, ενώ πριν λίγο καιρό ήταν ήρωες που πολεμούσαν τον ιό και θα έπρεπε να βγούμε στα μπαλκόνια να τους ευχαριστήσουμε σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι.
    Τέλος όσον άφορα τους “Πρόσφυγες” η Ελλάδα έχει κατακλυστεί από ΤΥΧΟΔΙΟΚΤΕΣ από το Πακιστάν την Αφρική και αλλού, που δεν έχουν πόλεμο απλά αναζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για αυτό και το ΠΡΟΣ -> ΦΥΓΗΝ (και όχι για να σωθούν από κάποιο εχθρό). Στο μεταξύ πολλές ΜΚΟ και διάφοροι άλλοι θησαυρίζουν αλλά κανένας λόγος δεν γινεται για αυτό (διότι ειναι πολλά τα λεφτά Άρη) και φυσικά το διοξείδιο του άνθρακα δεν ειναι ο “εχθρός του πλανήτη” άλλα μια καλή δικαιολογία για χρηματιστήρια εκπομπής Ρύπων και για τζογάρισμα με τα λεφτά των καταναλωτών και την τιμή της Μεγαβαρώρας από 30 ευρώ το 2020 στα 460 ευρώ το 2021.

    Κατά τα άλλα Χρόνια σας Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα