Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

1ο Συνέδριο Αισθητηρίων Οργάνων και Γευσιγνωσίας στον Άγιο Νικόλαο

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται τo 1ο Συνέδριο Αισθητηρίων Οργάνων και Γευσιγνωσίας που θα πραγματοποιηθεί, από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, στον ‘Αγιο Νικόλαο Λασιθίου. Το ενδιαφέρον του συνεδρίου αφορά στις ιδιαίτερες επιστημονικές ομιλίες και στην οργανωμένη γευσιγνωσία και παρουσίαση βασικών κρητικών προϊόντων.
Κορυφαίο γεγονός, εκτιμάται από τους οργανωτές του, αποτελεί το ολοκληρωμένο, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, σεμινάριο οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου στο οποίο θα συμμετέχουν 24 άτομα. Παρουσιάζεται από την Έφη Χριστοπούλου, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ελαιολάδου, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Παράλληλα, για πρώτη φορά θα υπάρχουν μαζί αξιόλογα γευσιγνωστικά αντικείμενα, όπως η γευσιγνωσία τυριού κατά την οποία θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά της παλαιότητας και της περιεκτικότητας -συγκέντρωσης σε γάλα- κρητικών τυριών. Στο τομέα αυτό αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η γευσιγνωσία μελιού ενώ δεν θα απουσιάζει ο κρητικός αμπελώνας. Ακόμη τα 11 κατά τεκμήριο καλύτερα κρασιά της Κρήτης θα αποτελέσουν μέρος της οινολογικής εμπειρίας, που θα έχουν οι συμμετέχοντες στις γευσιγνωσίες.
Κατά τις τριήμερες εκδηλώσεις του συνεδρίου θα υπάρξουν οι μινωικές γεύσεις, αλλά και οι σύγχρονη κρητική κουζίνα με την τέχνη των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης. Ο αριθμός συμμετοχής στο συνέδριο είναι περιορισμένος στα 100 άτομα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά αντικείμενα κι ένα πυκνό πρόγραμμα που δεν μπορεί να υλοποιηθεί με μεγάλη συμμετοχή.
Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Ερμής”, διοργανώνουν η Πολιτιστική Ένωση Δήμου Αγίου Νικολάου και το Επιμελητήριο Λασιθίου με συνδιοργανωτές την ΩΡΛ Εταιρεία Κρήτης και τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό δήμου Αγίου Νικολάου. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου και πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη της Πανελλήνιας Ρινολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου αλλά και με την υποστήριξη των Α.Ε.Σ. Ένωσης Μεραμβέλλου Α.Ε., Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου – ΤΕΙ Κρήτης, του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης, της Παγκρήτιας Ένωσης Οχημάτων Εποχής, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Νέοι Νεάπολης”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα