Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

1979: Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού Δυτικής Κρήτης

1η Ιουνίου του 1979 και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας φιλοξενείται ρεπορτάζ για την αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού της Δυτικής Κρήτης.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Υπογράφηκε χθές η συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση του έργου αξιοποίησης του υδατικού δυναμικού Δυτικής Κρήτης.
Την συμφωνία της δανειοδοτικής σύμβασης που έχει ύψος 25 εκατ. Λογιστικών μονάδων ή 1.243000000 δρχ υπογράφουν ο υπουργός Συντονισμού κ. Μητσοτάκης από την ελληνική πλευρά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Υβ Λέ Μπόοζ απ’ την μεριά της Τράπεζας.
Η τελετή της υπογραφής της σύμβασης που είχε έναν έντονο προπαγανδιστικό χαρακτήρα υπέρ της ΕΟΚ, έγινε στις 6:30 χθες το απόγευμα στον κιν/φο “Ρεγγίνα” παρουσία και των τοπικών αρχών της Δυτικής Κρήτης.
Η τελετή της υπογραφής άρχισε με προσφώνηση του Νομάρχη κ. Χαραλαμπόπουλου, που αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, την μελέτη του οποίου παρουσίασε στη συνέχεια ο κ. Παυλάκης. Ο μελετητής έδειξε διαφάνειες από τις μελέτες που έχουν γίνει και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην σπουδαιότητα του νερού για την Δ. Κρήτη, στις ερευνητικές εργασίες , στο εγκεκριμένο γενικό σχέδιο για την αξιοποίηση του νερού, στα αρδευτικά έργα α’ και β’ φάσεως και στα οικονομικά δεδομένα του έργου. Μιλώντας ο υπουργός Συντονισμού αναφέρθηκε στίς «οφέλειες που θα έχει ο αγροτικός κόσμος από την ένταξη στην ΕΟΚ» και κατέληξε τονίζοντας πώς με το μεγάλο αυτό έργο γίνεται ταυτόχρονα και ένα πείραμα. Γιατί είπε, συστήσαμε ένα τοπικό αυτοδιοικούμενο αποκεντρωμένο οργανισμό, που θα αναλάβει υπεύθυνα τη μελέτη, την εποπτεία τη κατασκευή και την εκμετάλλευση του έργου.
Ακολούθως εμίλησε εκ μέρους των αγροτών του Ν. Χανίων ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεροκούρου κ. Φατσέας και τέλος ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεως κ. Υβ Λέ Μπόρζ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα