Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

1979: Το λάδι να μείνει για τις ανάγκες των βιομηχάνων της Κρήτης

22 Ιουλίου 1979 και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας δημοσιεύεται ένα τηλεγράφημα του ΕΒΕ Χανίων με το οποίο ζητούσε τα αποθέματα ελαιολάδου του νομού Χανίων να παραμείνουν στα Χανιά για τις ανάγκες των βιομηχανιών της Κρήτης.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Τα κρατικά αποθέματα ελαιολάδου του Ν. Χανίων να μη συμπεριληφθούν στον διαγωνισμό εκποιήσεως πρός εξαγωγή, ζητά με τηλεγράφημα που έστειλε στον υπουργό Εμπορίου το Εμποροβιομηχανκό Επιμελητήριο Χανίων, που παλιότερα είχε ζητήσει την αλλαγή των όρων του παραπάνω διαγωνισμού, επειδή απ’ αυτόν αποκλείστηκαν οι μικρομεσαίοι έμποροι, κι όλο το κρατικό απόθεμα ελαιολάδου θα περιέρχονταν στα χέρια λίγων χονδρεμπόρων.
Το ΕΒΕ ζητά τα αποθέματα του λαδιού να χρησιμοποιηθούν από τις ντόπιες βιομηχανίες, αναφέροντας στο τηλεγράφημα του τα εξής: «Βιομηχανίες ελαιολάδου περιφέρειας μας παρακαλούν κρατικά αποθέματα βιομηχανικού ελαιολάδου αποθηκευτικών κέντρων Κρήτης μη συμπεριληφθούν στο διαγωνισμό της 19)7 εκποιήσεως βιομηχανικών ελαιολάδων προς εξαγωγήν αλλά να παραμείνουν.
Διαθέτουν στις Ραφιναρίες Κρήτης για επεξεργασία και διοχέτευση εσωτερικήν αγοράν όπως σας είχε ζητήσει προφορικώς η επιτροπή Ραφιναρίων Κρήτης προσφάτως και είχατε αποδεχθεί. Βιομηχανίαι ελαιολάδου Κρήτης χειμάζονται από μακρού ελλείψει πρώτης ύλης εξαιτίας κρατικής πολιτικής και ανωτέρω αιτούμενη παραχώρηση θα την ανακουφίσει προσωρινά αλλά παράλληλα θα ικανοποιηθεί και η εσωτερική ζήτηση που παρουσιάζεται αυξημένη αυτή την εποχή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα