Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

1979: Πολεοδομικό Γραφείο θα ιδρύσει ο Δήμος Χανίων

Εσείς γνωρίζετε πότε ακριβώς ιδρύθηκε το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Χανίων; Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο φύλλο της 20ης Οκτωβρίου 1979 «Πολεοδομικό Γραφείο θα ιδρύσει ο Δήμος Χανίων».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής «Πολεοδομικό Γραφείο θα ιδρύσει και θα λειτουργήσει ο Δήμος Χανίων, για την αντιμετώπιση των πολεοδομικών προβλημάτων της περιοχής του.

Την παραπάνω απόφαση πήρε ομόφωνα χθές το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποδεχόμενο σχετική πρόταση περί αναλήψεως από τους Δήμους και τις κοινότητες αρμοδιοτήτων πολεοδομικών γραφείων.

Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Περ. Καλαϊτζάκης είπε πώς ο Δήμος με την ίδρυση του Πολεοδομικού Γραφείου θαχει “ηθικά και υλικά οφέλη” ενώ ο δήμαρχος Χανίων κ. Κλωνιζάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοτικού συμβούλου τόνισε πώς για τον σκοπό αυτό θα επανδρωθούν με το απαιτούμενο ειδικευμένο προσωπικό οι ανάγκες του Δήμου, ενώ τα έξοδα λειτουργίας του γραφείου θα καλύπτονται, από τα πρόστιμα που αναπόφευκτα θα επιβάλλονται σε παραβάσεις του οικοδομικού κανονισμού.

Το γραφείο αυτό θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής του Δήμου Χανίων μόνο, ενώ το υπάρχον Πολεοδομικό Γραφείο θα εξυπηρετεί την υπόλοιπη περιοχή του Ν. Χανίων».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα