Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

1979: Να λειτουργήσει Γυμνάσιο στο Ακρωτήρι

17 Ιουλίου 1979 και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας φιλοξενείται ρεπορτάζ με το αίτημα των κατοίκων του Ακρωτηρίου για ίδρυση Γυμνασίου στην περιοχή.

Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής σχετικά «Ενα Γυμνάσιο πρέπει να ιδρυθεί στην περιοχή Ακρωτηρίου. Αυτό υποστηρίζεται από τους κατοίκους των χωριών Χορδάκι, Μουζουρά, Καθιανά και Χωραφάκια. Σήμερα τα παιδιά των χωριών αυτών μετακινούνται καθημερινά πρός την πόλη με αποτέλεσμα να υποβάλλονται σε έξοδα και ταλαιπωρία».
Στην συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «Το θέμα αυτό ανακινεί με μιά αναφορά του ο πρόεδρος του ο πρόεδρος του Γεωργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού κ. Τσουχλαράκης, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Ενα από τα πολλά προβλήματα της περιοχής τ’ Ακρωτηρίου είναι και η έλλειψη Γυμνάσιου με αποτέλεσμα η να υποχρεώνονται οι γονείς να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στα χωριά και να έρχονται να μένουν στα Χανιά για να προστατεύουνε τα παιδιά τους κατά τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο ή να μη μορφώνουνε τα παιδιά τους παρά την υποχρεωτική για 9 χρόνια εκπαίδευση. Και ερωτώμε κάθε αρμόδιο, τι συμφέρει το κράτος μας: Να εγκαταλείπουμε τα χωριά μας ή να μη μορφώνουμε τα παιδιά μας; Νομίζουμε πώς κανένα από τα δύο δε συμφέρει. Η λειτουργία Γυμνασίου στο κέντρο τ’ Ακρωτηρίου (Παζινό ή Καθιανά) θα λύσει το βασικό πρόβλημα των κατοίκων – γονέων των χωριών Χορδακίου, Μουζουρά, Παζινού, Καθιανών, Χωραφακίων και άλλων χωριών που ζούν με αγωνία το πρόβλημα αυτό χωρίς βέβαια τους κοινοτάρχες τους, γιατί μέχρι σήμερα καμιά ενέργεια δεν έχουν κάνει παρά την φήμη ότι για το σκοπό αυτό παραχωρείται δωρεάν οικόπεδο στο κέντρο τ’ Ακρωτηρίου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα