Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

1979: Ανακοίνωση για τη λειτουργία σχολής ξεναγών του Ε.Ο.Τ. στα Χανιά

Για τη λειτουργία σχολής ξεναγών, από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού στα Χανιά, διαβάζουμε στο φύλλο της 7ης Νοεμβρίου 1979.
«Από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά με την ειλημμένη απόφαση να λειτουργήσει εφέτος στα Χανιά ή Σχολή Ξεναγών Κρήτης;
1. Η Σχολή Ξεναγών θα στεγασθεί στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης ή οποία παρεχώρησε για το σκόπο αυτό χώρους διδασκαλίας εποπτικά μέσα βοηθητικούς χώρους κλπ.
Η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης θα πρόσφερει δωρεάν διαμονή στις δέκα πρώτες κατά σειρά επιτυχίας σπουδάστριες, οι οποίες θα προέρχονται από τις λοιπές περιοχές της Κρήτης, εκτός της πόλεως Χανίων.
Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες που θα διαμένουν στην πόλη των Χανίων θα μεταφέρονται στο Κολυμπάρι δωρεάν με τουριστικά λεωφορεία.
2. Με την ευκαιρία τονίζεται ότι το γεγονός της λειτουργίας εφέτος, της Σχολής στα Χανιά, δεν σημαίνει βεβαίως ότι αμφισβητείται η αυξημένη κίνηση της κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, ούτε φυσικά η ύπαρξη στο χώρο αυτό των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.
3. Υπογραμμίζεται επίσης ότι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που χορηγεί ο ΕΟΤ στους αποφοίτους της τοπικής Σχολής Κρήτης ισχύει για ολόκληρη τη Μεγαλόνησο και τη Σαντορίνη και όχι μόνο τις περιοχές όπου εκάστοτε λειτουργεί η Σχολή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα